3 morsomme ting å gjøre med barn i Viborg

Danmark | Ingen kommentarer

Noe av det beste med ferie er alle de morsomme opplevelsene som gir noe å tenke på, smile av eller huske tilbake på. Slike opplevelser er det mange av i Viborg – og vi lover at både barn og voksne enten blir klokere, glade eller forundret.

Ta med barna på morsomme eksperimenter på Energimuseet, dra på flaggermus-safari i gruveganger, kjør under jorden i Mønsted Kalkgruver, gå HELE jorden rundt på Verdenskortet – eller lek at dere er i jernalderen i Hvolris Jernalderlandsby. Om ikke dette er nok kan dere trylle med papp på Bruunshaab Gl. Papfabrik, gi pappa buksevann i Viborg Svømmehall, utfordre dere selv i Viborg Legeland og alt det andre som bare ligger og venter på dere.

Vi har samlet 3 morsomme ting å gjøre med barn i Viborg

 

1. Energimuseet – bli klokere på elektrisitetens fysikk, teknikk og historie

Uansett om du er nysgjerrig, litt “nerd” eller en klype nostalgisk, så byr Energimuseet på et vell av opplevelser for voksne og barn i elektrisitetens tegn. Her kan dere bli helt elektriske, gjøre morsomme eksperimenter og lære mer om elektrisitet. Energimuseet er et statsannerkjent spesialmuseum for elektrisitetens fysikk, teknikk og kulturhistorie – og har opplevelser for alle i familien.

2. Verdenskartet – opplev hele verden på samme sted

Opplev hele verden i miniutgave med sjøer, innsjøer og fjell. På Verdenskartet kan hele verden besøkes på én dag. Verdenskartet en stor attraksjon for både barn og barnslige sjeler med aktivitetspark, Verdenskartet i sjøen, viten om verden, labyrint, dyr og gamle leker, og “verdens” beste omgivelser med sjøutsikt og grønn park.

3. Mønsted Kalkgruver – verdens største kalkmine

I Mønsted Kalkgruver kan du komme ut i en endeløs labyrint av mineganger med huler så store som domkirker og smale ganger der voksne ikke kan gå oppreist. Det finnes omkring 60 km ganger under jorden, og som gjest kan du gå en tur på 2 kilometer opplyste mineganger, som om vinteren huser mer enn 18.000 flaggermus i vinterhi. I sommerperioden, når flaggermusene ikke sover, kan gruverne utforskes i det lille minetog.

Finn mer inspirasjon til din familieferie i Viborg her: https://www.visitviborg.dk/viborg/aktiviteter/familieferie

Har du vært i Viborg før? 

Tags: ,