Aalborg Countryfestival

Varm deg på country-tonene i elvebyen Aalborg

Danmark | Ingen kommentarer

Det lir mot mørketid. Da sier vi som musikeren Kenny Chesney: «Everything gets hotter when the sun goes down». Sånn blir det på Countryfestivalen i Aalborg 7.-8. oktober!

Ål deg inn i dine beste jeans. På med den overdrevent store beltespenna. Smett den bootskledde tåa di inn i stigbøylen og ri med mysende øyne inn til Aalborg.

Tar du raskeste reiserute med Stena Saga og bil fra Frederikshavn til Aalborg er hesten overflødig. Cowboy-remediene er også valgfrie, men vi er sikre på at du får deg noen hjertevarmende musikkopplevelser.

Aalborg Countryfestival

Norsk og amerikansk på programmet

I år er programmet kruttsterkt med den prisvinnende Billy Yates som headliner. Han kommer rett fra statene og får godt selskap av Sveriges countrylegende Kikki Danielson.

Du gjør lurt i å henge deg på, for våre norske country-storheter skal også opptre. Da snakker vi om Kongen og Dronningen av norsk country; Arne Benoni og Heidi Hauge. Individuelt har de to både gull- og sølv-plater på peishylla, og er blant de mestselgende her i landet.

I år har gitt ut plate sammen, så det kan fort bli en betydelig norsk delegasjon som drar ned og får med seg duoen.

I tillegg til musikk kan du sjekke ut boder, utstillinger, linedance og godt øl fra fat. Det hele er klemt inn på to velfylte dager med countryfest

Flere festivaler i Nord-Jylland og omegn

Om kriblinga du kjenner i dansefoten ikke primært skyldes countrymusikk, er det likevel smart å ta utgangspunkt i Frederikshavn. Festivalmulighetene er nemlig mange.

Skagen Festival for eksempel. Dette er Danmarks eldste festival. Her er de beryktet for å tilby et bredt spekter av musikalske stilarter på scener både innendørs og utendørs. Skagen blir trolig ikke mer magisk enn under festivalen.

Om du har en hang til det eksklusive og intime er Alive Festival i Thy din greie. Her har de begrenset billettsalget til 1000 heldige publikummere som får nyte tidens toner, tankevekkende kunstverk lokalt brygg.

Danmark har lange tradisjoner for å hegne om utøvelse av klassisk musikk også. Holstebro International Music Festival er et av bevisene på det. Her er nivået høyt terskelen for å trives lav.

Om du tar deg ned til universitetsbyen Aarhus finner du både en tradisjonsrik jazzfestival og Spot Festival (www.spotfestival.dk). Sistnevnte er en blanding mellom bransjetreff og festival. Nordiske talenter løftes fram og vises til internasjonal musikkindustri. Her finner du framtida.

Bil eller hingst? God tur

Når du kommer i land i Frederikshavn tar du bussen merket RE til Aalborg. Den kommer raskest frem. Kjører du selv følger du bare E45 sørvestover i underkant av én time, så er du der.

Kommer du ridende til hest er du for barsk til å ta imot instruksjoner fra noen. Du finner fram bare på lukta av varm tjære lyden av steel-gitar.

Vi ønsker deg god tur til Aalborg og sier som i countrylåten: “The road goes on forever and the party never ends” …

Aalborg Countryfestival