Aarhus i verdenstoppen over destinasjoner for 2016

Danmark | Ingen kommentarer

Da New York Times publiserte sin liste over «52 plasser å besøke i 2016», var Danmarks nest største by, Aarhus, en av toppdestinasjonene. Den danske favoritten finner du på 13.plass, i godt selskap med steder som Mexico City, Toronto, Abu Dhabi og Vinales på Cuba.

PS: Blogginnlegget er tilpasset fra den svenske Stena-bloggen

Fra New York Times uttalelse om Aarhus:

«Danmarks nest største by havner ofte i skyggen av København – naboen på andre siden av Kattegat. Aarhus er en pulserende studentby med et blomstrende kulturliv, og en matkultur som i år er i ferd med å ekspandere. Den nye utviklingen langs byens industrielle kystlinje skal gjøre Aarhus til en mer tilgjengelig kulturhovedstad. Et eksempel på dette er Dokk1 – et kulturelt sentrum med Skandinavias største bibliotek, samt jernbanesporet som etter planen skal åpne mot slutten av sommeren. Andre høydepunkter er AroS-galleriet – kjent for «Your Rainbow Ranorama» med en fantastisk utsikt over byen, Moesgaard Museum, som er tilegnet kulturhistorien, en konsertsal som huser den danske nasjonaloperaen, «Isberget» – et slående vakker bolighus ved stranden, samt tre Michelin-restauranter. Gastromé som ligger en liten spasertur unna Århus’ gamle bykjerne setter lys på det nordiske kjøkkenet fra Vilhelmsborg Forest og det omkringliggende landskapet.»

Les hele New York Times-lista her

Våre 5 favoritter fra Aarhus:

  1. ARoS

Akkurat slik New York Times beskriver det, er ARoS kunstmuseum noe du bare må oppleve når du besøker Aarhus. Museet passer for alle, uansett alder. Ta en tur til toppen, og opplev Olafur Eliassons spektakulære «Your Rainbow Panorama», og skue utover byen gjennom det regnbuefargede glasset.

Moesgaard museum

  1. Moesgaard Museum

Dette er helt klart en museumsopplevelse i verdensklasse, og har blant annet blitt belønnet med to Michelinstjerner i Michelins turistguide. Den heftige bygningen byr på forskjellige utstillinger der historie på en innovativ og moderne måte blir vekket til live igjen.

  1. Gamlebyen

Opplev Danmark slik det så ut under H.C. Andersens tid. I det levende museet kan du besøke de tiårene som du selv har vært med på, og det er virkelig en opplevelse å gjenoppleve det herlige 70-tallet i det nyåpnede 1970-kvartalet.

Gamlebyen i Aarhus

  1. Restaurantene

Hva med å prøve et hjemmelaget, dansk smørbrød til lunsj for deretter å avslutte med en middag på en av verdens mest prisbelønte restauranter? Her er det mye å velge mellom av alle mulige smaker.

  1. Shopping og design

Store butikkjeder og kjøpesentre, eller små nisjebutikker? Aarhus tilbyr flere alternativ for deg som er lysten på litt shopping. Her finner du blant annet Danmarks største kjøpesenter, Bruun’s Galleri, med over 100 butikker med kino og minigolf på taket. Her vil du også finne Sidegaderne med mange nye og talentfulle designere som venter på sitt store gjennombrudd. Det er her du har sjansen til å finne de virkelig unike tingene.

Shopping i Aarhus

Kunne du tenke deg en tur til Aarhus? Klikk her

aarhus_kart