Aalborg

Aarhus – smilets by :)

Danmark | Ingen kommentarer

Deilige Danmark scorer stadig høyt på lykkestudier, og i Aarhus er de visstnok aller gladest. Besøkende ser fort at tilnavnet smilets by er høyst fortjent.

Her er det hagl-tett mellom koselige kaféer og sjarmerende spisesteder. Kulturlivet yrer og grensesprengende arkitektur spiller på lag med gamle trehus. Det er et lite under at småbyens gode ro er bevart i denne høyst levende lille storbyen.

Hvordan velge i vrimmlet?

Så hvordan velger du de beste stedene og opplevelsene når du bare skal være her noen få dager? Joda, det kommer snart en liste, men få med deg dette tipset først: Lei en sykkel. Med den kommer du deg kjapt rundt og er samtidig i nærkontakt med atmosfæren her. Start dagen med en hyggelig frokostbufféet på Ziggy i Tordenskjoldsgate. Dropp hotellfrokosten og sett an tonen med denne danske frokost-tradisjonen. Du vil ikke angre. Etterpå tråkker du rolig innover mellom trærne i fantastiske Risskov – forhåpentligvis lukter det friskt av ramsløk der allerede. Nå er du klar for å utforske byen.

Fem favoritter

 ARoS Nordeuropas spydspiss innen interaktive museer og opplevelsessentere.

Foto: Aros

 

ARoS

Nordeuropas spydspiss innen interaktive museer og opplevelsessentere. Ikke bare holder kunsten og arkitekturen høyt internasjonalt nivå, ARoS går også langt for å være en relevant opplevelsesarena for barn og unge. Når du ikke tror du kan absorbere flere inntrykk kroner du opplevelsesferden din med en prominade på en regnbue av glass på toppen av bygningen. En regnbue av glass, der altså. Som du kan gå inni!

Glad

Du har ikke spist i Århus før du har lunsjet på byens mest delikate og samvittighetsfulle spisested, Glad. Hele 95 prosent av maten er økologisk! Lyst på noe rart? Hva med bakverket Daddelbombe med kokossmak? Mm…

Aarhus Streetfood

En mathall full av god stemning og delikatesseboder. Stedet har et herlig slagord som sier det meste: Alltid langbord og godt vær. Hvis du ikke finner noe du liker her… Vel, det skjer ikke med mindre du er betalt av en konkurrent for å spre fake news.

Marselisborg Dyrehave

Unn deg en frisk utflukt i dyrehaven som strekker seg helt ned til sjøen. I de frodige skogene og over de store slettene springer hjort, villsvin og rådyr fram for å spise usjenert av hendene dine. Vis barna denne romslige dyreparken, som bare holder dyr i sitt naturlige habitat, eller ta kjæresten med på en spasertur gjennom parken, videre mot stranden og dronningens slott.

Badestalten-Spanien

Foto: Badeanstalten Spanien

 

Badeanstalten Spanien

Midt i sentrum lokker dette behagelige badeanlegget.  Plask litt rundt i aldeles fri stil før du finner roen i spa- og saunaavdelingen. Det eneste du kommer til å stusse over er at inngangsbilletten er på skarve 45,- kroner.

Du bare må tilbake igjen

Uttrykket ”Her er det noe for enhver smak” er dessverre helt utslitt. For det hadde vært den perfekte ting å si om Aarhus, og bare Aarhus. Derfor må du nesten ta turen og finne din egen oppsummering. Trolig kommer du til å ønske deg tilbake hit igjen og igjen.

Tags: