Visitdenmark.dk

Aarhus – vintageskatter, pils og ping pong

Danmark | Ingen kommentarer

Ta med kjæresten eller vennegjengen og gjør deg klar til å utforske Aarhus’ levende undergrunnskultur.

Da New York Times listet opp sine 52 steder å besøke i fjor, ble ingen nordiske hovedsteder nevnt. Denne danske perlen derimot, hevdet seg helt i toppen. Kanskje ikke så rart når man ser hvilke finurligheter denne lille storbyen har å by på.

Må oppleves fra sykkelsetet

Aller først – lei en sykkel før du setter stø kurs mot en av de eldste og mest yrende gatene i byen, nemlig Mejlgade. Gaten befinner seg i det velkjente latinerkvarteret der cafeer, barer og små designbutikker ligger tett i tett. Restaurant St. Oluf passer perfekt inn i dette strøket. Stemningen er koselig og akkurat passe laidback – helt i tråd med de to nydelige rettene du får for en hundrings. For deg som vil dykke videre ned i kuriosaen, her er fem forslag:

Barberen

Noen kvartal unna populære Mejlgade, kan du snirkle deg ned trappen til denne frilynte barbereren som serverer kaffe, cognac, fatøl og sigar mens du venter på å få ansiktshåret ornamentert. Hva kan vi si? Dette er Danmark, folkens.

Barberen.com

Foto: Barberen.com

We do burgers

Burgere med chips og brus. Det er det hele. Det er tydeligvis det eneste som trengs ettersom de har blitt en superkjede som brer seg utover Danmark. Er du glad i friske råvarer og en god, gammeldags burger, er dette rett og slett stedet for deg.

Racehall

Åh, kan vi ikke dra et sted å kjøre gokart og stå på snowboard”, sier den særeste venninna di. Og det kan dere! På Racehall har de både Europas lengste gokartbane og alpinanlegg under tak! Det er med andre ord ikke Aarhus det står på om dere ikke oppnår full fart i ferien.

racehall aalborg

Foto: Racehall

 

Shen Mao Ping Pong Bar

Ping pong og pils – et klubbkonsept med ett bein i hipstermiljøet og ett i ungdomsklubb-nostalgia. Markedsføringen på hjemmesiden vitner om en uhøytidelig atmosfære av akkurat passe edgy karakter: ”Me name Shen Mao. I famous Ping Pong player from China. Now I live in little city town Aarhus where I have nightclub bar wit good DJs, party and ping pong.

Brugtvareterminalen

Er du alltid på jakt etter det ultimate vintagefunnet? Da skal du vite at ditt mekka finnes rett utenfor Aarhus. Du blir sikkert kjempepopulær på hjemreisen når du fyller opp bilen med et sjarmerende skakt skatoll og et nesten komplett design-servise fra 60-tallet.

Tags: