Applaus for moderne nordisk mat i Aalborg

Danmark | Ingen kommentarer

Noen meter fra den kjente Jomfru Anes Gade, tvers over gaten for Radisson BLU, ligger Restaurant Applaus som serverer moderne nordisk mat.

Tekst: Tom Backe

Selv om lokalet er ganske røft og enkelt med teglsteinsvegger, brunbeisede caféstoler og bord uten duker, fremstår restauranten allikevel som hyggelig med god atmosfære. Førsteinntrykket var møtet med den vennlige og serviceinnstilte servitøren som både viste oss garderoben og til bords.

Menyen på Applaus består av 14 småretter hvor åtte av dem koster mellom 65 og 100 Danske kroner, den dyreste koster 235 kroner. Kjøkkenet har imidlertid satt sammen en meny som består av 10 utvalgte retter fra menyen (Dkr. 425), og tilbyr også en pakke med fem glass drikke tilpasset måltidet (Dkr. 375). Vi valgte kjøkkenets sammensatte meny og drikkepakkeløsning. Dermed var vi klare for kveldens gourmetopplevelse.

Restaurant Applaus innfridde forventningene våre på alle måter, eller egentlig overgikk vel opplevelsen de forventningene vi hadde hatt før vi kom. En forsiktig start med cremant og deilig brød startet det hele. Så kom det gin og tonic som fikk følge av en delerett bestående av yakitoristick med innmat fra kylling samt vaffel med steinbitrogn og creme fraiche. Deretter gikk det slag i slag, rettene, og drikkevarene, kom på løpende bånd, og alle ble behørig presentert på en kunnskapsrik,  profesjonell, men samtidig uformell måte. Mye fisk og skalldyr, men også en flott porchetta før det hele ble rundet av med Sarah Bernhardt og kokospanacotta.

Vi er fire matglade venner som elsker god mat og godt drikke. Da vi forlot Restaurant Applaus kunne vi godt ha klappet i hendene for å gi restauranten en velfortjent applaus. Vi gjorde det ikke, men vi smilte fra øre til øre, snakket mye om opplevelsen vi hadde hatt og var glade for at vi booket bord nettopp her.

 

Bilder: Restaurant Applaus og Tom Backe

Hjemmeside: https://restaurantapplaus.dk/restaurant-applaus/