Blå september i Skagen

Danmark | Ingen kommentarer

For femte år på rad arrangeres Blå september i Skagen. Sommeren er på hell, men ennå varmer solen. Sjelden har havet og himmelen en så intens blåfarge som i september.

Av: Eva Maria Fredriksen

Sommergjestene har reist og roen har senket seg. Hvis du er en av dem som ikke liker å stå i kø er det nå du skal reise til Skagen.

Sensommerens tempo er roligere. Det er mindre folk i gatene og etter min smak generelt hyggeligere å vandre rundt i byen. Jeg kan snu meg rundt inne hos glassblåseren uten å frykte at jeg skal knuse noe, og hun har tid til å fortelle meg hvorfor det er så inspirerende å bo i lysets land.

Skalldyrene er på sitt beste, og jeg velger meg noen dampede blåskjell til lunsj, mens jeg sitter og ser ut over de siste seilbåtene i Skagen havn og nyter dagen. Det er helt greit at jeg tar meg et glass vin til, selv om jeg allerede har sittet der i timevis. “Det e sku deilig” og man må hygge seg.

Har du forresten noen gang tenkt over hvor forfriskende det kjennes å trekke ned høstluften i lungene? Det er som et mentholdrops, men med en ettersmak av salt. I hvert fall, hvis du som meg, lar deg fristes av en tur ned til havet. Du kan sanke rav på stranden, og muligens støter du på en sel eller en annen selsom sjel på vandring. Vinden rusker sikkert litt i håret ditt, men da er det ekstra deilig når du kommer inn og får deg en kopp varm kakao. Eller kanskje du heller vil sette deg foran peisen med den boken du ikke rakk å lese i sommerferien? Vi takker av sommeren og ønsker høsten velkommen!

September er også en fest

«Vi feirer september med en hyllest til lyset og maler hele byen blå», sier min danske venninne. Butikkene har blå tilbud, hotellene blå priser og restaurantene blå menyer.

Er du interessert i kunst og kultur, så finnes det en mengde interessante utstillinger og arrangementer å velge mellom. Musikkelskere har i helgene mulighet for å få med seg masse små konserter med alt fra visesang, til blues, jazz og rock.

Se hele programmet

bs14web-blaa

Foto: Turisthus Nord

straablaa

Foto: Turisthus Nord