Blå september

Blå September: Opplev den magiske timen i Skagen

Danmark | Ingen kommentarer

Der, ute på den sandbelagte tungen, møtes to hav – Kattegat og Skagerrak. Og i september skjer det noe helt spesielt på «tuppen av Danmark». Start høsten med en blå langhelg i Nord-Jylland.

Stemningen er marineblå. Tonene er bluesblå. Smakene likeså. Byene Skagen, Frederikshavn og Sæby farges i blåtoner og inviterer til Skagen Litteraturfestival (15.-22.9), Blue Kite Weekend (28.-29.9) og en rekke jazz- og blueskonserter på blå scener i hele området.

Legg grå hverdag igjen hjemme, pakk et par blå sko og gjør deg klar til en guidet tur i den blå time idet tussmørket faller. Finn frem en blå hatt eller et blått sjal, og nyt blå kunst i galleriene – og kom gjerne litt sulten; spennende blå menyer forberedes på byenes restauranter.

Her finner du oversikten over alt som skjer i området i løpet av Blå September

Blå September

Alle har vi tanker om Skagen

Når du tenker på Skagen, tenker du kanskje på lange, hvite strender og late dager i sola. Den unike, langstrakte naturen har gjort Skagen til et yndet reisemål, og byr på muligheter til kul shopping og gode matopplevelser.

Men Skagen er ikke bare sand og strandliv.

Det er «Skagen-stemningen» som gjør Skagen; – dagene når sola står lengst på himmelen og svøper halvøya i en klar, blå hinne. Der harmoni møter melankoli, og du blir transportert – ikke til et sted, men til en tilstand.

For det er i september man kan tulle seg inn i ullteppet og tusle ut i natta for å oppleve den magiske «blå time» – enten i form av en skumringstur gjennom den lune naturen, eller hånd i hånd utenfor de opptråkkede stiene.

Blå natur og blå september

Slik kommer du deg til Skagen:

Med bil
Fra fergeleie i Frederikshavn (for du reiser selvfølgelig med Stena Saga) til Skagen tar det omtrent 40 minutter. Følg Abildgårdsveij til Hjørringvej/Rute 35. Følg Rute 40 til Trindelvej i Skagen. Sving deretter til venstre og inn på Trindelvej.

Med tog
Fra Frederikshavn til Skagen med tog tar det cirka 36 minutter. Fra Frederikshavn, gå til Frederikshavn stasjon. Ta deretter tog 79 mot Skagen St. (9 stopp). Gå av på Skagen stasjon.

Det begynner i Frederikshavn

Du trenger ikke å vente til du ankommer Skagen for å oppleve Blå September – allerede når Stena Saga ankrer opp i Frederikshavn er det muligheter for morsomme opplevelser.

Hva med en tur innom Nord-Jyllands vakreste hage? Vest for Frederikshavn, kun seks minutter unna med bil på hovedveien til Hjørring, finner du Knivholt hovedgård. Den historiske gården fra 1300-tallet har en rekke arrangementer året rundt. I september er det jazzkonsert (2.9) og matfestival på plakaten (24.-25.9).

Blå menyer og blå september

Eller kanskje frister det å starte turen med en blå lunsj fra byens best rangerte restaurant på TripAdvisor? Rett ved fergeleiet og Frederikshavn Stasjon kan du spise lunsj på Café Stæhr. Prøv deres kjente skalldyrsalat, eller hiv innpå noen fiskefrikadeller med rugbrød og et glass øl.

PS: Fikk du med deg Eva Marias tips? Frederikshavns beste spisesteder

Trenger du et bad og synes havet er for kaldt? Ved Frederikshavn Stasjon finner du også badelandet The Reef – et godt alternativ for mikroferien hvis det er barna som får bestemme. Det helt spesielle badelandet er innredet som et lite stykke Karibia, med lunefulle grotter, papegøyeskrik og buldrende fosser.

Les også:
Unn deg en bitteliten miniferie i Danmark med et 36-timers StenaCruise
Frederikshavn – palmer, sigarer og kunst
The Reef – slik blir du en supermamma i Frederikshavn

Skagen og blå september