Bli med til Djurs Sommerland

Danmark | Ingen kommentarer

Etter å ha kjøpt nybakt brød hos den lokale bakeren og spist ferdig frokosten, tok vi bilen tirsdag morgen og kjørte to mil til Djurs Sommerland.

Bli med Sandra S. og hennes familie på Danmarksferie. Her deler hun sin opplevelse fra Djurs Sommerland – som også er blitt kåret til Nordens beste sommerland både i 2014 og i 2015.

Frosker, hønsejakt og marshmallows
Været var helt perfekt med nesten 30 grader og strålende solskinn. Hele parken er bygget opp rundt forskjellige temaer og årets nyhet var Bondegårdlandet med ti ulike attraksjoner for de litt yngre barna; småfroskenetraktor og andekarusell for å nevne noen. Novas favoritt her var Den ville hønsejakten, en berg- og dalbane, men også Rodeo-oksene og Vanntårnet som kilte godt i magen!

blogg-mall-djurs1

Etter å ha tilbrakt et par timer i Bondegårdlandet var på tide med lunsj, Vi spiste på Wild West Buffé som lå i Westernlandet. Det er helt topp med buffet når man reiser med barn, for da finner de alltid noe de liker. Barna fikk her plukke fra sin egen buffet med grillpølser, kyllingbiter, pommes frites, lasagne, kjøttboller, hamburgere og massevis av andre ting som barn liker. Vi voksne spiste så mye vi orket av potetgrateng, pastasalat, potetsalat, ribbe, kylling og massevis av ulike kjøttretter. Alle syntes det var kjempegodt! Miljøet var bygget opp som en saloon, og til dessert fikk barna grille marshmallows over åpen ild.

blogg-mall

Kiler i magen
Mette og fornøyde var vi mer enn klare for å fortsette vår dag i parken. Det finnes massevis av attraksjoner for alle aldersgrupper, og Fannys favoritter ble ØrnenThors Hammer og Juvelen som er Danmarks lengste berg- og dalbane. Den er en hel kilometer lang med en toppfart på 85 km/t!

Det ble også noen turer i Rio Grande RaftingWild West karusellen og Ponniekspressen for å nevne noen favoritter, men også lek på flere forskjellige lekeplasser i parken. Gullgraving var vi selvsagt også med på.

Kommer snart igjen

Vi har besøkt Djurs Sommerland som er Nordens største sommerland med 60 forskjellige attraksjoner. Her finnes mange restauranter, men også plass til å sitte hvis man har medbrakt mat. Slipp barna løs på lekeplasser, i hinderløype og i den flotte vannlandet.

Da vi besøkte Djurs, var det litt for kaldt til å benytte seg av fullt ut av det hele vannlandet! Men det kan vi gjøre neste gang, for hele familien var enige om at dette var det beste sommerlandet vi har besøkt.

Vi likte spesielt at attraksjonene var delvis inndelt etter aldersgrupper, og at de fleste attraksjonene var samlet på samme sted slik at de yngre barna slapp å bli dyttet eller løpt på av tenåringene. Og de litt tøffere karusellene fantes også på ett sted.

blogg-mall-djurs

I fjor besøkte vi Fårup Sommarland. Vi følte at hovedforskjellen mellom de to parkene var at Fårup er mer støyende, men hadde større plass for fri lek. Dessuten var det lengre avstander mellom attraksjonene i Fårup, til tross for at Djurs Sommerland er større.

Konklusjonen blir derfor at hvis du har barn som liker karuseller, bør du definitivt besøke Djurs Sommerland!

 

LENKER KOMMER