De beste mikrobryggeriene i Danmark

Danmark | Ingen kommentarer

Malt, humle, gjær og vann. Hvem kunne tro at en så enkel oppskrift kunne være så allsidig? Trenden med mikrobrygget øl i et mangfold av stouts, IPA’er og APA’er holder fortsatt koken. Vil du være med å se prosessen bak det å lage godt øl? Vi har satt sammen den ultimate guiden til Danmarks beste mikrobryggerier. 

 

Skagen bryghus – nært havet
Danmarks nordligste bryggeri, Skagen Bryghus, ligger sentralt i Skagen, med nærhet til både gågate og havn. Fra restauranten kan man se rett inn på bryggeområdet, og under høysesong har de live musikk og konserter på uteserveringen. Ta en virtuell rundtur på bryggeriets hjemmesider.

 

Løkken Bryghus – historisk og sjarmerende
I sentrale Løkken på Nordjyllands vestkyst finner du Løkken Bryghus, kanskje Danmarks mest sjarmerende mikrobryggeri. Bryggeriet ligger i det historiske ”Smørkræmmerens pakhus” fra 1862. Med historie i veggene tilverker bryggeriet fem egne øl – fra en mektig kaffestout til en frisk og halmgul pilsner. Opplev Løkken Bryghus fra innsiden, og få en unik innsikt i håndverket som ligger bak, med en guidet tur av mikrobryggeriet.

 

Bryghuset Vendia  fra humle til gourmet
Bryghuset Vendia i sentrale Hjørring er like ambisiøse med ølen som med maten. Her kan du få en rundtur av bryggeriet, der du kan høre om bryggeriets historie, samt smake på både råvarer, og for de modige: øl som gjærer/brygger. Avslutt gjerne dagen i deres prisbelønnede restaurant.

 

Nibe Bryghus – ølrevolusjonærer
I 2007 ble Nibe Bryghus grunnlagt, med ambisjonen om å finne tilbake til gamle tradisjoners ølbrygging. Folkene bak Nibe ønsker å være delaktive i det de kaller Danmarks ølrevolusjon, noe de gjør ved å skape unik øl, samt at de tilbyr kurs og forelesninger. Dra innom for en tur av premissene, samt en innføring i ølets historie og utvikling.

 

Søgaards Bryghus – en av de første
Da Søgaards Bryghus i 2004 åpnet dørene i Ålborg, var de ett av de første kombinerte mikrobryggerier, pub og restaurant. I dag kan gjestene følge bryggeprosessen til en hver tid gjennom en glassvegg i lokalene. Danmark er jo et land for seg selv, og istedenfor isbil, kan du faktisk leie en ølbil (!) hos Søgaard, med innebyggede ølkraner.