Det grå fyr i Skagen

Danmark | Ingen kommentarer

Oppdag fuglenes fantastiske verden på det interaktive opplevelsessenteret i Skagen. Hvert år passerer millioner av trekkfugler Skagen på sin vei til og fra nordlige Skandinavia.

Grenen er første og siste utpost for fuglene som krysser Skagerak og Kattegat. Her puster de ut og samler krefter både på veien nordover og på veien sørover. I mai 2017 åpnet « Det grå fyr» – et interaktivt opplevelsessenter med fokus på trekkfugler.

Her kan du bli «ringmerket» med et armbånd og få en virtuell opplevelse av flyturen. Du kan velge mellom 10 forskjellige arter, for fugl er ikke fugl. De er nokså forskjellige. Noen reiser på nattestid og navigerer etter stjernene. Andre reiser på dagen. Hva navigerer de etter? Hvordan og ikke minst hvorfor forflytter seg trekkfuglene tusenvis av kilometer hvert år?

Alt dette og mye annet får du vite gjennom å trykke på de forskjellige skjermene som finnes. Filmene byr på flotte naturopplevelser også for de som ikke lar seg fascinere av fuglelivet.

Grenen er et av Europas beste trekkfuglområder, og det er årsaken til at man har valgt å bygge en internasjonal fuglestasjon i direkte tilknytning til opplevelsessenteret. Enkelte dager kan man dermed også få lov til å være med på en ekte ringmerking.

 

 

Etter 210 trinn blir du belønnet med 360 graders havutsikt. Gå ikke glipp av Skagens heftigste utsikt!