Juvelen Djurssommerland

Djurs Sommerland: Start sommer’n med et smell!

Danmark | Ingen kommentarer

En kort tur med danskebåten tar deg til en av Nordens beste fornøyelsesparker. Velkommen til Djurs Sommerland!

Lyden av begeistrede hyl i det fjerne. Sola har varmet opp setene. Jeg fester grepet om styret. I magen rumler det i skrekkblandet fryd. Jeg klarer ikke holde gliset tilbake når jeg ser de forventningsfulle ansiktene foran og bak meg. Kriblingen i magen tiltar.

Plutselig knirker det lett i skinnegangen, og jeg blir skutt avsted gjennom dype kløfter og frodig jungel – sammen med fedre og mødre i alle aldre slipper jeg løs et ukontrollert jubelbrøl.

Life is a rollercoaster

Som dere sikkert skjønner var mitt første møte med berg-og-dalbanen «Juvelen» i Djurs Sommerland helt i toppsjiktet.

I 85 km/t ble vi sendt på en heisatur gjennom den meksikanske jungelen i Mexicoland – og det var ikke før i ettertid jeg fikk vite at hele banen strakk seg over en kilometer.

Som voksen mann er det noe helt spesielt å sitte i en ATV-formet vogn og oppleve den samme ekstasen som barna rundt meg. Kjæresten min følte det samme, erkjente hun da vi satt på Wild West Buféen etterpå – det finnes virkelig opplevelser som går på tvers av alle aldre!

Jeg mønstret henne mens hun kikket ned i brosjyren. Hun bikket opp solbrillene og så lurt på meg.

– Vi skal ikke prøve oss på Piraten, da?

Jeg svelget og kjente om balansen var på plass. Piraten er Danmarks største og raskeste berg-og dalbane. Den er kåret til en av verdens råeste og suser ned fra 32 meters høyde i 90 km/t!

Piraten
Piraten – Danmarks største og hurtigste berg-og dalbane. ©Djurs Sommerland

En weekend jeg sent vil glemme

Du trenger ikke å reise jorda rundt for å oppleve nye ting, sies det – og er det fart og moro for hele familien dere er ute etter, finnes det knapt noe bedre alternativ.

Djurs Sommerland er Nordens største sommerland med 60 ulike attraksjoner, restauranter, piknik- og lekeplasser, hinderløyper og badeland. Verken familier – eller par i midten av tjueåra, tydeligvis – drar skuffet hjem fra denne perlen i Djursland.

Parken er kåret til Nordens beste tre år på rad, og har i de siste årene brukt store summer på å utvide tilbudet ytterligere: Luftkarusellen Sjøormen og berg-og-dalbanen Den Ville Hønsejakt er blant favorittene.

Møt Sandra og hennes familie som besøkte Djurs Sommerland i fjor

Men det beste med det hele?

Selve reisen dit er en liten opplevelse i seg selv! Om bord på Stena Saga kan du spise godtta deg en velfortjent pause, eller se ungene forandre seg til små pirater på Barnas Båt.

Etter en avslappende nattseiling om bord på Stena Saga, tar det knappe to timer med bil å komme seg fra Frederikshavn til Djurs Sommerland.

Og jeg kan røpe at joda, vi rakk å prøve Piraten – så spørsmålet er egentlig ikke om jeg kommer tilbake, men når.

Vi startet sommer’n med et smell og er garantert tilbake før den samme sommer’n er på hell!

djurs-sommerland

Djurs Sommerland har åtte temaland. Her ser du Skatteøen – Nordeuropas største water coaster i Piratland. ©Djurs Sommerland.