Frederikshavn byr på opplevelser for hele familien. Foto: visitdenmark.no

Frederikshavn – palmer, sigarer og kunst

Danmark | Ingen kommentarer

Dette visste du ikke om havnebyen nord på Jylland. Velkommen til Frederikshavn.

Hva tenker du på når vi sier Frederikshavn? Ser du også for deg en kjedelig havn, et stoppested for danskebåten? Det er i så fall fordi du ikke har forsøkt å banke på døren til den danske småbyen.

Du er herved invitert inn på et glass, et smørrebrød og noen gode historier. Davs!

Hvis du velger å bli litt lenger, serverer vi også noen innsidetips om byen som garantert byr på mer enn du forventer deg:

Ta på gode sko eller lån en bysykkel

Bli med på byvandring i Frederikshavn. Åpne ørene for en lang og spennende historie med stoppesteder som vakre Frederikshavns kirke, Kruttårnet som er en del av en gammel festning fra slutten av 1600-tallet og gamlebyen som kalles Fiskerklyngen.

Liker du ikke å tråkke gatelangs, velger du en gratis bysykkel.

Om du trives på hjul, kan vi anbefale en sykkeltur ut av byen også. Da kan det være smart å leie en litt bedre sykkel på turistkontoret. Sett kursen mot Fylleledet skog som ligger rett utenfor byen. Området var base for tyskerne under krigen, men har i nyere tid blitt base for lokale kunstnere som har gallerier og atelierer i de gamle bunkerne og verkstedene.
Tordenskioldsdage-960x480_c

Solsenger og hvit sand

Interessert i historier fra andre verdenskrig? Mosjon og kunnskap i god kombo er elementene i Projekt Hangar.  Arbeidet med å restaurere to hangarer er i full gang. De skal føres tilbake til tiden da 4000 tyske soldater var stasjonert i området. Stedet er åpent for publikum under hele prosessen.

Hva sier du tid en time på ryggen med nesa mot blå himmel? Frederikshavn har en egen palmestrand midt i byen. Her kan du leie en solseng for 20 kroner, og late deg i sola mens barna leker i den hvite sanden.

Frederikshavn har også et flott kunstmuseum som er verdt et besøk, og en nydelig botanisk hage i engelsk stil. Blir du en dag til sier du?

webstranden-960x480_c

Eksotisk kaffe og hjemmelaget sjokolade

Frederikshavn har en av Danmarks lengste gågater. Her finner du et bredt spekter av butikker – fra kjente merker til spesialbutikker med et unikt utvalg.

Nygaard´s Kaffe er en sjarmerende liten lokal butikk som er proppfull fra tak til gulv, av kaffe og te fra hele verden. Her finner du garantert kaffe du ikke finner noe annet sted.

Vin- og brennevinsbutikken Vinoble er også verdt et besøk. Her finner du et imponerende utvalg av spennende viner, eksotisk brennevin og spesialøl. I tillegg har de et stort utvalg delikatesser og håndlaget sjokolade i tillegg til piper, pipetobakk og sigarer.

fiskehuset-960x480_c

Prisbelønnede restauranter

Sulten? Frederikshavn har flere flotte kaféer, og en av de mest populære er Cafe Stæhr. Her finner du en innholdsrik meny med smørrebrød og salater laget av gode, friske råvarer. Tips: Bestill sjømat!

Et annen populært sted er restauranten 2Takt som serverer tradisjonell fransk brasserie-mat. Prøv også den prisbelønnede restauranten Empire midt i byen. Her får du servering fra en ambisiøs amerikansk og meksikansk meny.

 

Staehr-960x480_c

Bonustips

Tilbake til Tordenskiold

Tordenskiold-dagene kan du oppleve i Frederikshavn i september. Tiden skrus tilbake til 1717, og over 1000 skuespillere og statister deltar i det historiske spillet i gatene.

Jazz i Sæby

Sæby er en sjarmerende liten by vel verdt et besøk, 20 minutter med bil / 50 minutter på sykkel fra Frederikshavn. Tar du turen i pinsehelgen kan du oppleve Sæby Jazzfestival.

Lyset i Skagen

En kort togreise unna ligger Skagen med sitt spesielle, vakre lys som inspirerte store kunstnere i 1870- og 1880-årene.

Sjarm i Aalborg

Det er heller ikke lang vei til sjarmerende Aalborg hvor kaféliv, shopping og deilig dansk kultur venter.