Jyllands 7 beste strender

Danmark | Ingen kommentarer

Frisk bris og milevis med finkornede sanddyner – strendene i Danmark er regnet for å være blant Europas fineste. Å besøke en av dem på turen er obligatorisk, men hvilken skal du velge?

Vestkysten i Danmark er et ypperlig feriemål for den surfeglade, mens østkysten ligger mer skjermet fra vind og er generelt mer barnevennlig. Her er 7 av de beste strendene og hvor du finner dem.

 

Bisnap Strand

Omlag en halvtimes kjøretur unna Aalborg ligger vakre Bisnap Strand. Stranden er cirka 25 meter bred, 6 kilometer lang og omgis av laguner og små øyer av sand. Er dere heldige, finner dere kanskje deres helt egne øy. Lagunene og de små øyene fører til at det er ganske stillestående vann her. I tillegg er det lavvannet, noe som gjør at badetemperaturen ofte er høyere enn andre steder.
Bisnap Strand kan skilte med blå flagg, hvilket betyr rent vann, gode fasiliteter som for eksempel rene toaletter og at det er badevakt til stede. Det kan likevel være verdt å merke seg at det tidvis kan være sterk strøm her om man går for langt ut.

 

Hou-strendene

De to strendene, Nordstranden og Sydstranden, ligger en halvtimes biltur unna Aalborg. Førstnevnte er 12 meter bred og 1 kilometer lang og er ikke fullt så fin som søsteren i syd, men badevannet er til gjengjeld klarere. Sydstranden er likevel den mest populære av de to og er omkring 20 meter bred og 400 meter lang. Som Bisnap Strand, er også Hou-strendene lavvannede med lite bølger og gode badetemperaturer. Sydstranden har også blått flagg og passer bra for badeglade barn. Ta en pause når solen er på sitt sterkeste og spaser bort til kafeen i den sjarmerende havnen. Her er det servering på kaien, god musikk og deilig atmosfære hele sommerhalvåret.

 

Løkken Strand

Nok en blått-flagg-strand med hvit sand så langt øyet kan se. Løkken Strand er omkring 100 meter bred og strekker seg fra Grønhøj Strand i syd til Nørre Lyngby Strand i nord. Stranden er en feriefavoritt for mange og ligger like ved feriebyen Løkken, en liten times kjøretur unna Frederikshavn. Løkken er rett og slett et must å besøke dersom man ferierer på vestkysten. Det er mulig å kjøre bil langs stranden, men strekningen fra Søndre Strandvej til Nordre Strandvej er bilfri og er hyppig besøkt av badeglade barnefamilier. Her blir det blant annet holdt sandkonkurranser i sommerhalvåret til glede og begeistring for store og små.

 

Blokhus Strand

Blokhus Strand strekker seg fra Rødhus Strand i syd til Saltum Strand i nord og er hele 100 meter bred. Den har fin hvit sand, lune sanddyner og er en av de mest besøkte strendene i Danmark. Det er faktisk også mulig å kjøre bil på stranden, om dere skulle få lyst til å legge ut på en road trip utenom det vanlige. Har du grillen eller primusen baki, er det bare å stoppe underveis for å kjøpe fersk fisk til en frisk lunch i sanddynene. Enten du reiser med små barn eller med surfebrett på biltaket, Blokus Strand passer for alle. Stranden prydes også av vaiende blå flagg.

 

Henne Strand

Ved Vesterhavet i Sydvest ligger nydelige Henne strand. Lei et hus i sanddynene og nyt late dager i den myke sanden. Henne by ligger like ovenfor stranden og er et perfekt tilholdssted om man skal ha med seg de små til Legoland en av dagene. Stedet byr på et bredt spekter av spesialbutikker, koselige spisesteder, aktiviteter og herlig feriestemning. Området er også en naturperle av dimensjoner og er kjent for sitt rike dyre- og fugleliv og en helt fantastisk solnedgang. Snik deg unna for en kveldstur i vannkanten når mørket faller på, og ta inn bølgesus og eksotiske omgivelser.

 

Saksild Strand

2 mil sør for Aarhus, ligger en av østkystens aller beste strender. Saksild Strand ligger rett nedenfor flotte Saksild Strand Camping, som blant annet tilbyr hytteutleie og oppvarmet basseng. Stranden er perfekt for barnefamilier og har lite bølger eller skumle understrømmer å bekymre seg for. Den kan også skilte med blått flagg og er godt tilrettelagt for rullestolbrukere. Om sommeren yrer det av liv på stranden og skulle du få lyst på en matbit mellom badingen og sandslottbyggingen, er det flere muligheter for å finne seg en matbit i området. Besøk for eksempel Restaurant Bondehuset for en deilig buffet, eller Vaffelhuset for en is. Stedene ligger like ovenfor stranden.

Grenaa Strand

En siste strandperle verdt å nevne, er flotte Grenaa Strand midt på Djurslands østkyst – en time utenfor Aalborg. Stranden er 6 kilometer lang og er adskilt av Polderrevet, som er godt besøkt av fiskeentusiaster. Stranden nærmest havnen er den mest barnevennlige med finkornet sand og lavvann. Grenaa Strand Camping er en populær destinasjon blant barnefamilier og ligger like i strandkanten. Her tilbys det en rekke morsomme aktiviteter – alt fra piratbane, hoppeslott og trampoline til strandvolleyball, basket og tennis. På campingen kan du bo i alt fra telt til luksushytte. Her er det noe for enhver.

God tur og nyt sommeren i Danmark!

Mor og barn leker på stranden