Aarhus food market

Matmarkeder i Aarhus

Danmark | Ingen kommentarer

Matmarkeder er i vinden som aldri før, du finner de i alle storbyer!

Der kvalitet, lokale råvarer og spennende smaker fra hele verden står i fokus! I tillegg ser vi at street food trenden vokser seg større og større både her til lands og hos våre naboer. Her i Oslo har vi Mathallen som fyller 5 år nå i oktober. I tillegg har Oslo de siste årene blitt fylt med ulike foodtrucks og vi har fått den nye street food hallen Vippa.

Den nye turistattraksjonen

Matmarkeder har blitt den nye turistattraksjonen når man er på storbyferie, og etter å ha vært en tur i Aarhus skjønner vi godt hvorfor. Danmarks nest største by serverer storbypuls med kultur, shopping og matopplevelser du ikke vil gå glipp av!

Å legge inn et besøk innimellom shopping og museumsbesøk på en av byens matmarkeder gir deg både en inspirerende og smakfull pause. Velger du å legge lunsjen hit, kan du få et godt måltid til en god pris.

Aarhus food market

 

Aarhus Street Food

Aarhus street food er et stort matmarked, hvor man kan oppleve ekte street food med mat og drikke fra mer enn 30 gatekjøkken og barer. Lokalet er avslappet og kult med sitt betonggulv, sine sterke farger, lyslenker og små morsomme detaljer. I de små fargerike matbodene finner du alt fra mexicansk tacos, amerikansk soul food, franske crepes og selvfølgelig danske smørrebrød! Hallen er fylt med alle slags mennesker, her finner du alt fra barselgrupper til velkledde forretningsmenn. Matmarkedet finner du i den gamle bussgarasjen som ligger midt i Aarhus!

Street food market

I år blir det også julemarked som forhåpentligvis kan gi deg skikkelig julestemning. Utenfor mathallen vil du nemlig finne juleboder hvor det selges hjemmelagde julespesialiteter! De sier selv at det skal bli verdens hyggeligste julemarked og de har allerede begynt med forberedelsene rundt julepyntingen som skal opp!

Du kan lese mer om arrangementet her http://www.visitaarhus.no/no/julemarked-hos-aarhus-street-food-gdk1094333

Food in AarhusAarhus Central Food Market

Midt i Aarhus på Skt. Knuds Torv finner vi Aarhus Central Food Market hvor du kan oppleve innbydende boder med mat og delikatesser. Det sentrale matmarkedet er både innendørs og utendørs, her finner du foodies og andre matglade mennesker som handler inn matvarer og spiser spennende retter i høy kvalitet. En rekke ulike matboder tilbyr fristende måltider og spesialvarer, du finner alt fra sushi til grøt og smørrebrød! Det er nye stjerner på den danske mathimmelen, sammen med veletablerte kokker som har hatt et ønske om å puste liv i området rundt Skt. Knuds Torv. Og det har de så absolutt lykkes med!

Da matmarkedet ligger så nære Strøget, er det et perfekt stopp om du er i Aarhus og trenger en pause fra shoppingen! For de av dere som har dessertmage finnes det også nok av fristelser!

Er du på juleshopping i Aarhus, glem ikke å ta turen innom, da markedet gjøres om til et hyggelig julemarked i desember. Her kan du nyte julegodt og kan helt sikkert finne flere spiselige julegaver som vil falle i god smak. En perfekt måte å komme i skikkelig julestemning på mens du tar en pause fra gaveshoppingen i de mange butikkene som ligger i nærheten!

Her kan du lese mer om Aarhus central food market

God tur!

Food market Aarhus