Med motorsykkel til Danmark: 4 tips til MC-tur på danskebåten

Danmark | Ingen kommentarer

Skal du ta med motorsykkelen til Danmark, eller skal du gjennom Danmark på vei til Tyskland? Her har vi samlet noen tips for MC-tur til nabolandet i sør.

1. Transport av motorsykkel

På danskebåten Stena Saga kan du enkelt bestille og ta med motorsykkel på reisen. Sykkelen legger du til bestillingen selv på nett, og hvis du kun ønsker en dag i Danmark kan du også ta med sykkelen på et 36-timerscruise der man har ca 11 timer i Danmark. Vi har egne områder for motorsykkel på bildekk, og stropper sykkelen for deg.

2. Fartsgrenser i Danmark

I motsetning til Norge der fartsgrensene er 50 innenfor tettbebygde strøk, og 70 km/t utenfor, er det henholdsvis 50 og 80 i Danmark. Motorveier kan være skiltet opp til 130 km/t.

3. Banekjøring med motorsykkel

Synes du Danmarks flate terreng og lange strekker blir ensformig, kan du prøve banekjøring på en av Danmarks tracks. FDM Jyllandsringen utenfor Silkeborg kan bidra med en rekke svinger, mens Ring Djursland mot Grenaa har en spennende kupert bane.

4. Ta omveien via Sverige på vei tilbake

Ønsker du å utvide turen og oppleve enda et land på mc-reisen går det ferge både mellom Kiel og Göteborg, samt mellom Frederikshavn og Göteborg.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.