Kategatscenteret

Vuggende, vuggende, vuggende over Kattegat …

Danmark | Ingen kommentarer

… og rett inn på Nordens beste Akvarium: Kattegatcentret i Grenaa. For hvor ellers kan du sove med haier?

Det er nok kombinasjonen av artsmangfold og nærhet til livet i havet som gjør denne attraksjonen i havgapet så populær. På Kattegatcentret er det lett å trives både for sjøulker og landkrabber. Den som vil får nemlig dykke ned blant bløtdyr og fisker under kyndig og trygg veiledning.

Om du helst går tørrskodd gjennom opplevelsene er det så klart fullt mulig uten at det går utover nærheten til opplevelsene.

Du kan få se alt

Aktivitetene er satt opp i et oversiktlig program slik at det er lett å planlegge dagen. Timene forsvinner nemlig fort for både store og små når det er så mye å fordype seg i:

Kattegatakvariene – Vet du egentlig hvor mange ulike arter som lever i våre egne havområder? Har du noen gang drømt om å klappe rokker og stører? Kanskje ikke – men det er faktisk mulig i rørebassenget. Her er det fritt frem til å skaffe seg et nytt favorittdyr fra dypet.

Rokke på Kategatscenteret

Haitanken – Her svømmer den 2,5 meter lange sandtigerhaien. Den deler akvarium med rokker og andre haiarter. Ikke gå glipp av foringen. Dyrepasserne lar haiene spise rett fra hånden din.

Hai på Kategatscenteret

Tropiske akvarier – Her får du et fortryllende innblikk i livet i sydligere farvann. Fisker i fantastiske farger svømmer side om side med fryktinngytende dragefisk og glupske murener. Deres omgivelser er eventyrlige korallformasjoner.

Blekksprut på Kategatscenteret

Tropisk lagune – Dette er stranda som setter den rette karibiske stemningen. Her kan du se eksotiske og fascinerende fisker i alle farger og varianter.

Oceanarium – Denne tanken er vinduet mot havet utenfor. Her finner du fisker du kjenner igjen, men kanskje aldri har sett levende og på så nært hold. Det er oppi her du kan få være med å dykke om du vil.

Selanlegget – Vår venn med loffer og bart trives best ute. Derfor har selene fått et basseng i fjæresteinene hvor de kan dra til sjøs og komme tilbake som de vil. Når du ser hvor ivrige de er under foringen, er det lite som tyder på at de skal rømme.

Sel på Kategatscenteret

Lærerik underholdning

I tillegg til den spennende nærkontakten med svære rovfisker, kan du også ta inn Kattegatcentret på mer stillferdig vis. Du lærer garantert noe mer om de 250 artene her hvis du tar en titt på en av filmene som ruller på skjermene. Om du er nysgjerrig nok, kan du overvære disseksjon av blekksprut utført av fagfolk som er glade i å formidle sin kunnskap.

Dissekere blekksprut på Kategatscenteret

To ting du aldri vil glemme

Når vi sier at Kattegatcentret er Nordens beste akvarium, så er ikke det et påfunn. Det er resultatet av en stor kåring foretatt av Barnsemester.se hvor 12 øvrige anlegg i Norden var nominert.

Om du ikke har hele dagen, er det to ting vi anbefaler deg å overvære. Det ene er foring av haiene. Å se de svære sandtigerhaiene spise mat rett ut av hendene på dyrepasserne og rulle rundt på kommando er uforglemmelig. Dette er også essensiell trening for haiene. Ikke for at de skal underholde oss, men for at haiene skal være så trygge på mennesker at rutinemessige helsesjekker går smidig.

Det andre du ikke vil gå glipp av er haitunnelen. Å stå inne i tunnelen adskilt fra haiene med kun seks centimeter glass og se dem gli forbi deg, er et minne for livet. Et minne du kan forsterke ved å overnatte inne i haitunnelen sammen med reisefølget ditt og andre hai-entusiaster! Vi tror ikke noen topper reiseskildringen din når du kommer hjem og begynner fortellingen med «Da vi sov med haier i Grenaa …»

Slik kommer du deg til Kattegatcentret

Med bil (anbefales)
Kjør sørover på E45, ta av mot øst ved Randers og følg A16 de siste milene. Kjøretiden på to og en halv time er ikke lengre enn at smårollinger i baksetet kan oppmuntres med en is og en hai five.

Med offentlig transport
Ta toget (ICL) Frederikshavn-Århus, deretter buss 122 Århus-Grenaa og til slutt bybuss 1 fra trafikkterminalen i Grenaa til Kattegatcentret.

Foring av haier på Kategatscenteret