Dra på festival i januar – Northern Winter Beat

Danmark | Ingen kommentarer

Musikkfestivaler er gjerne noe vi assosierer med sommer og sol. Men man trenger verken det ene eller det andre for å oppleve toner som varmer i januar.

Northern Winter Beat er en dansk musikkfestival av høy kunstnerisk kaliber, og finner sted i januar i Aalborg. Aalborg er en by ved Limfjorden, som ligger i Nord-Jylland i Danmark. Byen er Danmarks fjerde største by, og har røtter som strekker seg helt tilbake til vikingtiden.

I tillegg til konserter holdes det også workshops, foredrag og kunstutstillinger gjennom hele festivalen. Noe annet som også gjør Northern Winter Beat spennende, er at konsertene og arrangementene holdes på alternative steder – plasser som vanligvis ikke fungerer som scener eller showroom. Slikt blir det også en helt spesiell stemning av. Nesten litt magisk.

NWB5_MathiesJespersen_870_300
Foto: ©2015 Northern Winter Beat

Musikalske toner og kunst

Kjører du med bil fra Frederikshavn er det kun én times kjøretur. Festivalen har i løpet av tre dager mer enn 40 konserter med artister fra både inn- og utland. Blant annet spilte vår egen Thomas Dybdal på scenen i fjor som et av de store navnene.

Konsertene finner sted på Skråen, 1000FRYD, Huset, Studenthuset, i tillegg til en rekke andre plasser midt i hjertet av vakre Aalborg. Her kan du gå fra sted til sted, nyte vinteren ute og varmen inne.

Blant årets artister finner du blant annet: The Tallest Man On Earth, Velvet Volume, De Underjordiske, Pale Honey (S), Peter Kernel (SCH/CAN) og Adrian Crowley (IRL).

Se oversikt over alle artistene her

Opplev hele festivalen – overnatting

Festivalen er i år fra 28.–30. januar, så skal du få med deg alle konsertene og arrangementene kan det lønne seg å overnatte i Aalborg.

NWB2_MathiesJespersen_870_300
Foto: ©2015 Northern Winter Beat

Her er noen tips til overnatting:

  • Comwell Hvide Hus i Aalborg er totalt nyoppusset, og har blitt kjempefint. Det ligger veldig bra til, og er supersentralt både i forhold til offentlig transport og gangavstand inn til byen.
  • First Hotel Aalborg ligger også veldig sentralt, og er en fin plass å tilbringe festivaldagene.
  • Vil du ha mer sjarm, og tåler at det ligger litt utenfor bykjernen, så kan Scheelsminde Hotel også anbefales som et overnattingssted.

Ankomst:

Stena Line har ferger til Frederikshavn fra Gøteborg. Kjører du med bil fra Frederikshavn er det kun én times kjøretur til Aalborg.