Ny Michelin-restaurant i Aarhus: Domestic

Danmark | Ingen kommentarer

Visste du at Aarhus siden 2015 har hatt hele tre Michelin-restauranter? Restaurantene som har kunnet fronte med den prestisjetunge utmerkelsen så langt er restaurantene Frederikshøj, Gastromé og Substans. Denne våren har det imidlertid kommet enda en ny stjerne til byen: Domestic.

Med den seneste stjernen i boken setter Aarhus i år en ny Michelin-rekord for byen, med hele fire stjerner! I følge Jacob Bundsgaard, Aarhus ordfører, har dette stjernespekkede kvalitetsstempelet gjort mye for byens merkevare – kanskje spesielt i 2017: året Aarhus er Europas Kulturhovedstad.

”Først og fremst vil jeg gratulere alle de fire restaurantene med den imponerende, og velfortjente anerkjennelsen – ikke minst Domestic for å bringe enda en stjerne til Aarhus. Den nye stjernen beviser uten tvil at Aarhus huser fremragende restauranter. Jeg er svært takknemlig for menneskene bak restaurantene, men også verdien av denne store anerkjennelsen for byen. Michelin-stjernene støtter allerede svært positivt opp om Aarhus og setter et uvurderlig fokus på byen, både nasjonalt og internasjonalt. Dette er en fantastisk og imponerende feiring av den europeiske kulturhovedstad 2017″, sier ordfører Jacob Bundsgaard.

 

Om Domestic

Domestic forklarer konseptet sitt på følgende måte:

”På Restaurant Domestic legger vi stor vekt på å lage enkle anretninger av lokale råvarer. Alt vi kjøper inn er utvalgt med tanke på dyrevelferd og bærekraftighet. Menyen er derfor bygget opp rundt nordiske råvarer, med fokus på lokale leverandører og grossister med produkter i høy kvalitet. Videre har vi fokus på å skape en gourmet-restaurant i en hjemlig atmosfære, der alle er velkomne”.

– De gastronimiske standardene i Aarhus har nådd nye høyder, og vi er ekstremt entusiastiske over at Michelin Guiden har understreket dette ved å gi Domestic dennne velfortjente stjernen, forteller Peer H. Kristensen, adm. dir hos VisitAarhus.

Da de første stjernene ble utdelt til byen i 2015, opplevde Aarhus en vekst på 17% på overnattingsturister, og det samme året havnet byen på en imponerende femteplass over Europas liste av turistbyer med mest vekst.

 

Kilder: 
– http://www.restaurantdomestic.dk/
– http://www.visitaarhus.com/ln-int/aarhus/new-michelin-record-aarhus

Tags: