Opplev Aarhus

Opplev spennende kunst og kultur i Aarhus

Danmark | Ingen kommentarer

I 2017 var Aarhus sammen med Region Midt- Jyllands 18 andre kommuner, Europeisk Kulturhovedstad, og det ikke uten grunn; Her finner attraksjoner i verdensklasse, med noe for alle og enhver!

ARoS er hovedmuseet innen kunst i Aarhus. Her kan du se en imponerende kunstsamling med over 9000 verk samlet fra i dag og helt tilbake til 1770- tallet. Museet i seg selv er en opplevelse med sin «Your Rainbow Panorama» Den ikoniske regnbuen er skapt av Olafur Eliasson, og når du går rundt i Your Rainbow Panorama, får du utsikt over hele Aarhus i alle regnbuens farger. Dette er et opplevelsessenter for hele familien. Husk at du også kan spise på ARoS Food Hall som ligger i museets øverste etasje med storslått utsikt!

Foto: Gettyimages

 

Den Gamle By er et levende museum som byr på en tidsreise for hele familien. Her møter du mennesker, mat og hus fra lang tid tilbake. Du kan ta deg en tur med hest og vogn eller handle i de gamle butikkene. I Den Gamle By finner du bygninger helt tilbake fra 1500- tallet. Bygningene er hentet inn fra hele Danmark og er gjenoppført på museet. Du møter mennesker som kler seg, jobber og lever som i gamle dager.

Foto: Gettyimages.

 

I Den Gamle By finner du utstillingen “Aarhus Forteller” som finner plass under jorden. Her kan du oppleve en permanent samlet utstilling om Aarhus, som viser byens utvikling helt tilbake fra Vikingtiden. Du får et innblikk i historien som har gjort Aarhus til den byen den er i dag. Historien fortelles om og av ulike mennesker som har bodd i byen gjennom tidene. “Aarhus forteller” er et av de største høydepunktene i programmet for Aarhus som Europeisk hovedstad i 2017. Bli med på en spennende og lærerik tidsreise!

Foto: Gettyimages.