På Danmarkstur med Mia Gundersen

Danmark | Ingen kommentarer

mia_og_tone

Mia og Tones supre roadtrip

Skrevet av Mia Gundersen, norsk sanger og skuespiller

I min nye tilværelse som singel og aleneforelder har det dukket opp noen inspirerende nye mennesker som jeg allerede har rukket å bli glad i. Tone Kroken er et av de menneskene. Hun kom inn i livet mitt og sto der og blomstret foran meg i en tid som for meg har vært vanskelig og tøff. Javisst har jeg fantastiske mennesker som alle som en har stått stødig, men en trenger mennesker som er i samme situasjon og som har kommet litt lengre enn deg i sorgen over det som ikke gikk seg til. De som drar deg med til en helt ny plattform og som sier at dette er veien akkurat nå. Kom så leker vi sammen. Slik tone fant jeg med Tone og vi har allerede rukket å gjøre masse gøy denne sommeren. Livet ser lysere ut og latteren sitter løsere.

Mer enn familieaktiviteter

En av turene vi har hatt så langt er en impulsiv roadtrip til Danmark.  Finnes vel ingen bedre måte å komme seg raskt og sikkert over til Danmark enn med Stena Line.

Vi bestemte oss i livets forbifart for å ta en jentetur til vårt deilige naboland og hev oss rundt og bestilte billetter, satte oss i en helt ny og super Volvo V60 og kjørte avgårde til Oslos havn hvor båten legger til kai.  Litt forvirret av avgangstidspunktet så vi at båten gikk!  Vi trodde ihvertfall det, men det viste seg gudskjelov, den la i havn.  Mye latter på oss to jenter i vår beste alder, og Tone kan virkelig le så høyt at hele bilen ristet.

mia_restaurantHer nyter vi en 3 retters middag på Stena Line. Storkoser oss.

Okei, sannheten er at for oss to single jenter så er det mye å gjøre for barn på Stena Line og mange familieaktiviteter.  Men båten har en ypperlig restaurant hvor servicen er på topp og ikke minst et fantastisk SPA-anlegg å kunne trekke seg tilbake til for de voksne. Her trakk vi oss unna og hadde gode samtaler og avslapping mens båten brakte oss trygt over til Fredrikshavn.

miagundersen_spaFlott utsikt fra spa-avdelingen på Stena Line

Sykkeltur i Ålborg

Jeg elsker Danmark, det har alt, og friheten ved å suse avgårde i en deilig, lettkjørt bil i et land som ikke er så stort, men innholdsrikt er herlig!  Vårt første stoppested ble lagt til Aarhus hvor vi bodde på det flotte Radisson Blue-hotellet. I Aarhus endte vi opp i en butikk med lagerutsalg midt i hovedgaten hvor vi handlet som gale. Sko til firehalvfjert og en halv krone pluss kjoler, undertøy, blondetopper og en glittertopp som bare måtte skiftes etter at vi forsto at vi ikke kom på hotellet før kvelden tok oss.

mia_danmarkFornøyd med shopping, nå er det lunsj som venter.

Vi møtte to svært hyggelige damer som vi endte opp med den kvelden.  Vi besøkte Aros kunstmuseum før vi kjørte til Ålborg.  Her hadde vårt fantastiske hotell Kokkedal slot sykler som vi lånte og oppdaget byen på denne fine måten.  På veien hjem den kvelden gjennom parken hvor hotellet ligger fikk vi med oss et nydelig fyrverkeri som dansk-amerikanere hadde arrangert.  De besøkte sine røtter og feiret hjemkomsten med brask og bram. Der havnet Tone og jeg.

Deilig SPA

Vi stoppet en natt i Sæby, som er veldig nær ferjeleiet i Fredrikshavn, på Hotel Viking Aqua, Spa & Wellness Resort.  Førsteinntrykket var noe skuffende for det så ut som et veimotell på utsiden, men så feil kan en ta.  De har en deilig SPA og de har forskjellige velgjørende behandlinger som gjorde godt for to litt slitne jenter.

Herlig avslutning på en hektisk liten Danmarkstur.Herlig avslutning på en innholdsrik liten Danmarkstur.

Det var Sembo.no som hadde hjulet oss å planlegge turen og å booke hoteller. De er opprinnelig en svensk reisearrangør som startet i Norge i 2007. Sembo tilbyr nærmere 100.000 hotell, hus og leiligheter i 136 land. Men det kanskje aller viktigste er å få hjelp til å finne de gode hotellene som gjør at man kan slappe av og kose seg!

Det er deilig å være norsk i Danmark! 🙂

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.