Pridebåten

Vårt skip er lastet med stolthet

Danmark | Ingen kommentarer

Vi gjør det igjen! 14. oktober legger Pridebåten fra kai i Oslo og cruiser galant over havet på glitrende bølgetopper mot Frederikshavn. Skeiv eller ikke, senk skuldrene og bli med oss inn under regnbuen.

14. oktober er den 287. dagen i året. Det er første vinterdag. Men for oss i Stena Line er det en av årets varmeste dager – en sjøsatt hyllest til kjærligheten, gleden og det gode liv. Skeiv, streit, eller begge deler; vi har bare en ting å si deg: Velkommen!

Når vi slår oss sammen med Oslo Pride vet vi at den gode festen er i boks. I tillegg får vi sagt med stolt stemme at her hos oss er alle velkommen, uansett hvem de er glade i. Pride liker Stena og Stena liker Pride. Sånn er det bare.

Pride + Stena = sant

Pridebåten

Vi tok en prat med Lars Aronsen, styreleder i Oslo Pride, og hørte hva de legger i samarbeidet.

– Vi ønsker å etablere arrangementer året rundt for våre tilhengere. Det massive fokuset på paraden i juni er vel og bra, men det å stå opp for kjærligheten er like viktig året rundt.

Men hvorfor akkurat Stena Saga?

– Det gjør noe med samholdet og stemningen når man legger festen til dette skipet i stedet for et ordinært lokale. PrideCruiset stikker seg ut i kalenderen av festligheter. Pluss at vi spanderer en haug med billetter på våre frivillige festival-arbeidere fra i sommer. Jeg blir ikke overrasket om det blir utsolgt fort.

Lars Aronsen er ikke i tvil om at også de som ikke identifiserer seg skeive ellers i året vil trives om bord den 14. oktober. Hvis du liker en fest og trives om bord ellers, er det ingen grunn til å gå glipp av denne festen.

– Det blir som vanlig, bare enda gladere, sier Lars Aronsen.

Høydepunkter som perler på en snorPridebåten

Appearance er en festkaramell av et showband som leverer med renter. Med sine 225 spillinger i 2015 er de et av de mest bookede showbandene i Norden. Stena har hatt dem om bord før og vet at denne gjengen løfter taket selv om vi skrur det fast.

Queentastic gir deg dragshow i verdensklasse med storslagne kostymer. De er vant med fulle hus både til lands og til vanns. Showet «Absolutely Fabulous» fikk terningkast seks av Aftenpostens Mona Levin og solgte ut Latter før gutta rakk å feste øyevippene. Det blir rett og slett glitter, råskap og stiletthæla i taket!

Remind covrer Madonna, Eurythmics, Pet Shop Boys og deres like med høy presisjon og bankende hjerter. Svenskene graver opp dine mest rødmende minner fra 80- og 90-tallet og lar deg leve dem på nytt gjennom poplåtene.

DJ Fride er en durkdreven DJ som har dunka i gang dansegulvet siden 2001. Hun er regnet for å være blant de ypperste i Norge og får oppdrag ute i Europa og USA. På PrideCruiset får hun følge av flere lovende DJ-er som varsler om bølger av begeistring og dugg på rutene.

Og selvfølgelig – Spaaaa!

På hjemturen har du kanskje behov for å fordøye alt sammen … Pure Nordic Spa er et 750 kvadratmeter stort spa-anlegg skapt med inspirasjon fra nordisk natur og de fire årstidene.

Grønne bjørkestammer og frisk duft minner om vår. Vinteren kjenner du når du dukker ned i bassenget formet som et hull i isen. Fjellbekken sildrer som på en varm sommerdag. Lyset er i bevegelse, og alt stress i verden forsvinner når du beveger deg fra mørke laguner og ut til lounge-området og den blendende havutsikten.

Pridebåten

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.