Kakao med "flødeskum"

Shopping i Nord-Jylland

Danmark | Ingen kommentarer

På nyåret kan du gjøre gode kupp på alt fra kaffebønner til dansk design. Her er våre beste tips til shoppingkupp i Frederikshavn og Aalborg.

Går båtturen til Frederikshavn er mulighetene mange: Du kan enten holde deg i Frederikshavn sentrum, eller ta turen til Aalborg med bil eller buss. Uansett hva du velger, kan du boltre deg i danske butikker så langt øyet kan se.

Lokalt, nært og dansk design i Frederikshavn

Besøker du den bittelille storbyen Frederikshavn, kan du faktisk rusle i noen av Danmarks lengste gågater. Her kan du ta turen innom mange av de små og koselige butikkene og ta en kaffe på en av kafeene. Noen av butikkjedene vil du kjenne igjen fra det internasjonale markedet, mens andre er helt og holdent lokale forretninger du ikke finner noen annen plass i verden. Og det er nettopp dette som gjør shopping i Frederikshavn så spennende: Miksen av det kjente og det unike.

I januar kan du selvfølgelig gjøre mange kupp, særlig i de store, internasjonale forretningene som Bianco Footwear, H&M og Jack & Jones. Men gode tilbud finner du stort sett resten av året også. Er du glad i dansk design, og ute etter noe mer unikt, bør du absolutt besøke Living by Vinja på HC Østedsvej. Her finner du blant annet kvalitetsstrikkegarn fra Rowan, og unike ting til deg selv og hjemmet ditt.

Shoppingdagen i Frederikshavn avsluttes selvsagt best med en tur innom Nygaards Kaffe – forretningen som har spesialisert seg på kaffe og te. Kommer du i prat med butikksjef Poul Erik, forteller han deg mer enn gjerne hvordan du lager ekstra god kopp, uansett om du ønsker kaffe eller te.

Se oversikt over alle butikkene her

Kjøpesentermekka i Aalborg

SALLING STORMAGASIN

Salling stormagasin i Aalborg er et av Aalborgs største kjøpesentre. Her er det med andre ord nok av butikker, og noe for enhver smak. På Salling finner du blant annet Royal Copenhagen, Hay, Tommy Hilfiger, LEGO og Marc Jacobs – bare for å nevne noen. Kjøpesenteret har som regel gode tilbud i utvalgte butikker hele året, og spesielt i januar.

Tar du turen innom Salling må du ikke glemme å ta heisen ned i underetasjen. Her finner du nemlig en av Danmarks lekreste gourmetperler. Velg mellom en oase av danske delikatesser, et meget godt vinutvalg, og en ostedisk som overgår det aller meste.

 • mandag–fredag: 10–20
 • lørdag–søndag: 10–18

ostedisk_bilde2
©2015 iStockphoto LP ​

FRIIS KJØPESENTER

Midt i byen finner du Aalborgs største kjøpesenter, Friis. Senteret har 40 forskjellige butikker, og et godt utvalg av både kafeer og restauranter. Her kan du shoppe alt fra klær til sko, smykker og treningstøy. På Friis finner du blant annet Gina Tricot, Samsøe & Samsøe, Sport Outlet og Tiger Of Sweden.

Senteret har som regel alltid gode tilbud når det kommer til design. Da er det ikke bare en del å spare, men du kan også sikre deg danske designskatter som ikke er lett å få tak i hjemme i Norge. Er du glad i interiør og design bør du derfor ta turen innom Kalejdoskop, Il Gusto og Brdr. Sørensen.

Les mer om Friis kjøpesenter

Shopping i Aalborg, Friis kjøpesenter.
Foto: Visit Denmark

Danske fristelser

FRU RØNNE

Når du først er i Aalborg bør du også besøke delikatesseforretningen Fru Rønne. Her har de veldig gode priser på kaffebønner sammenliknet med tilsvarende butikker hjemme i Norge. Befinner du deg i Reberbansgade er det nærmest umulig å ikke la seg friste av de deilige luktene fra nykvernet kaffe og søt te. Som de sier på sin egen nettside «(…) og lader I næseborene guide jer i retning af den herlige duft, befinder I jer snart indenfor i vores hygggelige butik.»

Her finner du hylle på hylle med kaffe og fersk te fra alle verdens hjørner. Fru Rønne selger også deilig sjokolade, ulike sorter honning, sennep og spennende tapenader.

Les mer om Fru Rønne

PENNY LANE

En tur innom Penny Lane er også «et must» når du er i Aalborg. Her finner du alt fra deilige, hjemmelagede kaker og lekre lunsjretter, til Johan Bülows-lakris, og sjokolade fra Aalborgs egen sjokoladefabrikk. Penny Lane har et eget bakeri i kjelleren, og en butikk hvor de selger alt fra te, kaffe og godteri til vakre tekanner, matbokser i pastellfarger og kaffekopper.

Les mer om Penny Lane

Aller billigst er jo det du spiser og drikker mens du er i Danmark – så nyt shoppingturen så lenge den varer. Og husk: Uten mat og drikke, duger shoppinghelten ikke. Det skal tross alt være deilig å være norsk i Danmark.

Ankomst:

Kollektivt: Den raskeste ruten med kollektivtransport fra Frederikshavn til Aalborg tar cirka 1 time og 34 minutter.

Ta buss 973X fra Frederikshavn bussterminal mot Aalborg bussterminal. Denne skal du sitte på med seks stopp. Bytt deretter buss på Østerbrogade (Nørresundby), og sett deg på 1J mot Ferslev. Denne bussen skal du bli med 13 stopp. Gå deretter av på Dallvej (Aalborg). Herfra er det cirka 600 meter til Aalborg Storsenter.

Bil: Den raskeste veien med bil fra Frederikshavn til Aalborg tar cirka 50 minutter.

 1. Ta F Übersax Vej , Rimmens Alle , Finnsvej og Koktvedvej til Europavej/E45.
  5 min. (1,8 km)
 2. Følg E45 til Indkildevej i Aalborg SV, Aalborg. Ta avkjøringen Skalborg fra Mariendals Mølle Motorvejen.
  41 min. (68,4 km)
 3. Følg Indkildevej, Hobrovej/Rute 180 og Nibevej til målet.
  5 min. (2,2 km)

Ankomst med bil til Aalborg.
Foto: Skjermdump fra Google Maps