Møt himmeldronningen

Danmark | Ingen kommentarer

Å se en ørn sirkulere høyt på himmelen er et spektakulært og sjeldent syn. Synet er en del av naturens vidunderlige mystikk  – og det er slett ingen selvfølge å få oppleve det.

Ørn! Det er en ørn! Eller, vent litt. Det var bare en ravn. Typisk. De er snarlike for det utrente øyet. Og er du så heldig å virkelig få øye på en ørn, så forsvinner den selvsagt bak en ås etter tre sekunder.

I Ørnereservatet i Skagen varer øyeblikkene lengre. Her får du se rovfuglene på nært hold, og på naturens premisser. Her er ingen bur, ingen billige triks eller påfunn som hører sirkusene til.

Ørnene får være i sine naturlige omgivelser og kan boltre seg i frihet og gjensidig respektfull utfoldelse med mennesker.

eagle_havorn

Ørnereservatet i Skagen er utviklet over tre generasjoner av kunnskapsrike naturmennesker med et bankende hjerte for de mest dominerende skapningene på himmelen.

Hvis du vil oppleve de fjærkledde majesteter på nært hold, bestiller du selvfølgelig opplevelsen her:

En rovfugl i hånden …

De som jobber her har ikke bare trent opp rovfuglene til å sette seg på armen og spise. De behersker også jaktformen falkonering. Det vil si å sitte på hesteryggen mens en dressert jaktfalk samarbeider med rytteren å å legge ned byttet.

Dette er en videreføring en eldgammel jakt-teknikk som både vikingene, de gamle grekerne og all verdens konger har brukt i uminnelige tider. Her i Ørnereservatet begeistrer denne jakten både barn og voksne daglig.

Ørnereservatet i Skagen

Storheten, stillheten og styrken

Ikke noe annet sted i Europa får du se rovfugler som kongeørn, vandrefalk og jaktfalk på så nært hold. For ikke å snakke om den nordatlantiske havørnen – selve dronningen av ørneriket.

Med sitt vingespenn på nesten tre meter kan hun gå så høyt som 2000 meter over bakken hvor vi jordbundne står igjen og betrakter storheten, stillheten og styrken.

Uansett hvor mye forrykende natur du har tatt inn gjennom skjerm – det blir ingenting mot å se det i virkeligheten her i Ørnereservatet.

Ny utstilling: Fortidsfuglen

Utstillingene gir deg innsikt i fuglenes biologi og kulturhistorie. Blant de enestående fotomontasjene her finner du utstillingen Fortidsfuglen.

– Vi har rekonstruert fortidsfuglen og laget en ny og  anderledes utstilling om relasjonen til dinosaurene, sier Peter Frank Wenzel, innehaver av Ørnereservatet.

– Gjestene våre blir tatt 120 millioner år tilbake og kan med egne øyne konstatere likhetstrekkene mellom fortidsfuglen og de rovfuglene de selv opplever hos oss, frister han.

eagle_jakt

eagle_majastesten