Familie på bilferie

Skandinavisk miniferie – midt i blinken når du ikke vil reise så langt!

Danmark | Ingen kommentarer

Ingen store planer i ferien? Hva med å ta med familien på en opplevelsesrik tur til nabolandene?

Solfylte dager, saltvann, vakre strender og bøttevis med moro for de minste: Nordjylland og den svenske vestkysten er det perfekte utgangspunkt for deilige feriedager. Med båten fra Oslo til Frederikshavn og videre til Gøteborg, kan du nyte ferien til det fulle – uten å tilbringe mer enn et par timer i bilen om gangen.

Fra Oslo til Frederikshavn – underholdende og enkel

Med Barnas båt fra Oslo til Frederikshavn kan de minste kose seg med de tøffe Zotpiratene, trylleshow, rebusløp og danseskole – og du kan slappe av og la feriefølelsen synke inn, mens dere suser av gårde til vakre Nordjylland.

Tropiske vibber – på skandinavisk vis

Vel fremme i Frederikshavn er det verdt å ta turen til Palmestranden eller til hotellet The Reef – Frederikshavns karibiske badeparadis. Her kan barna dykke, bade og lete etter skatter i tropiske omgivelser, mens de voksne kan ta seg en velfortjent pause i boblebadet, eller spise deilig mat i et av hotellets mange restauranter.

Badeland på The Reef

Foto: The Reef

Skagen er kun en kort biltur unna Frederikshavn og er en perfekt utflukt for en eventyrlysten familie. Den danske nordkysten byr på vakre strender og sjarmerende småbyidyll.

Fra Frederikshavn til Gøteborg – raskt og behagelig

Gøteborg er et godt utgangspunkt for siste del av miniferien. Den svenske vestkysten byr nemlig på båtliv, skjærgårder, koselige spisesteder og en rekke øyer.
Fra Frederikshavn er Stena Danica et ypperlig valg for å komme seg til Gøteborg. Nyt en herlig lunsj og gjør gode kupp i boarder shoppen. Barna har nok av underholdningsmuligheter, slik at turen ikke blir kjedelig. Hva med en tur på Kino for eksempel? Det store lekerommet er også perfekt boltringsplass i noen timer. I sommer får du møte Stena Lines nye maskot Happy, som garantert får frem smil hos både små og store.

Opplevelsesrik avslutning

På veien tilbake til Oslo er det mange hyggelige steder å besøke. Liseberg i Göteborg står høyt på ønskelisten til mange og vil definitivt være verdt et besøk. Her er det noe for alle – fra de mest fryktløse til de litt mer forsiktige.
Strømstad har en rekke kafeer og restauranter, et godt utvalg butikker og barnas favoritt, fornøyelsesparken Daftöland. Ikke langt unna Strømstad ligger de idylliske Kosterøyene. Sett bilen igjen, ta fergen ut og inn på dagen, eller lei en koselig hytte på campingen. Med sykkelutleie og gode bademuligheter, er det en perfekt avslutning på ferien før dere setter kursen mot Oslo.

Kart over Skandinavia

Illustrasjon: Stena Line

Og husk.. Hvis dere ikke reiser med bil, er togforbindelsen fra Gøteborg til Oslo ypperlig.

God ferie!

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.