Smørgåsen: Luksuriøs lunsj i Frederikshavn

Danmark | Ingen kommentarer

Er du i Frederikshavn og vil ha en ordentlig god lunsj? Da har vi et godt tips til deg! Smørgåsen restaurant i Frederikshavn har skikkelige danske smørbrød; som resulterer i en mettende, og spennende lunsj-opplevelse. 

Lokaler

Lokalene er lyse og moderne, med stilriktige retro detaljer, og en masse dansk design. Fra klassiske ubehandlede tre-figurer på bordene, til fantastiske vintage plaketer på veggene. Selv tallerkene er dansk design i form av håndmalte tallerkner i stråmønster fra Royal Copenhagen. Store vinduer mot gågaten i Frederikshavn gir godt med lys, og en hyggelig utsikt om man klarer å komme gjennom alle tingene å se på inne.

Menyen

Nordmenn er kanskje vant til brødskive, men Smørgåsen er en helt annen liga. Danske smørbrød har helst et høyt ratio av pålegg til brød, og kan godt være varmmat. Hos Smørgåsen kan man velge alt fra spekemat, spennende oster, laks, and, og vegetariske alternativer som eksempelvis røkt potet. Alle smørbrød er håndlagede på bestilling, så man kan også be om justeringer.

Maten

Stenas to utsendte gikk for et smørbrød med “røget kartoffel” og reker, og et med pannestekt rødspette i selskap av husets hjemmelagede majones.

Pålegget var et måltid i seg selv, samtidig som det litt bitre i rugbrødet, sammen med den nøtteaktige smaken fra frøene på brødet ga en ekstra piff. Ikke rart danskene er glad i smørbrød!

Lunsj med dessert

Det er en uskreven regel at når man spiser varmmat på brød til lunsj, er det lov med dessert. Dette dekker også Smørgåsen, og serverte lun belgisk vaffel med is og varm sjokoladesaus. For de som ikke er innom på jobb-lunsj har de også et meget fyldig snaps-kart, og andre spennende drikkevarer.

 

God tur, og bon appétit!