Sommerferie i Danmark med barn

Danmark | Ingen kommentarer

Skal du ha med barna på sommerferie i Danmark? Det lille landet er fullspekket med aktiviteter, parker og ting å oppleve for barn og familien, og sommeren er høysesong for Danmarksferie. På grunn av de korte avstandene innad i Danmark kan man oppleve en masse om man har med seg bil – men tog er også overraskende smidig. Her har vi samlet noen av våre tips til ting å gjøre på sommerferie med barn i Danmark:

Lokale strender

Noe av det hyggeligste du kan gjøre i Danmark om sommeren er faktisk gratis. Danmark har en rekke flotte strender, og har du været med deg kan det bli riktig syden-følelse. Tar du båten til Frederikshavn er palmestranden et nydelig alternativ med en tropisk følelse.

Dyreparker & akvarium

Parker er ofte noe av det mange forbinder med Danmark og sommer; og selv om løveparken kanskje er en av de mest kjente parkene finnes det også en rekke andre spennende parker. Hva med å prøve:

  • Kattegatcenteret i Grenaa: Kåret til “Nordens beste akvarium”. Har blant annet egen haitank der du kan være med å oppleve mating av haiene der de spiser rett fra dyrepassernes hender.
  • Ørnereservatet i Skagen: Ikke langt unna Frederikshavn finner du ørnereservatet i Skagen der du får du se rovfugler som kongeørn, vandrefalk og jaktfalk på nært hold.

Fornøyelsesparker & badeland

Hvem har vel ikke hørt om LEGOLAND? Parken er nesten å regne som et “must” for nordmenn på ferie i Danmark. Det finnes også en rekke andre spennende parker man kan dra til, med spennende karuseller og berg-og-dalbaner. Hva med å teste:

  • Djurs Sommarland: Også en av Danmarks mest kjente parker – i underkant av 2 timers kjøring fra Frederikshavn finner du denne innholdsrike parken med flotte grøntområder og en masse spennende aktiviteter for hele familien.
  • Jespershus feriepark: Hoppeslotthopping, papegøyetrening, softisspising, svømming, klatring, jubelskrik og jungelvandring er bare noen av stikkordene for denne parken ca 2 timer sør fra Frederikshavn.
  • The Reef: Tar du fergen til Danmark via Frederikshavn kan du starte danmarksferien allerede ved ankomst. The Reef er et stort tropisk badeland i Frederikshavn, med spennende basseng, klatrevegger og sjørøvertema.

 

Les mer om våre reisetips til Danmark her: https://blogg.stenaline.no/danmark/