Frederikshavn restauranter

Her er Frederikshavns beste restauranter

Danmark | Ingen kommentarer

Skikkelige gode restauranttips får du fra lokalkjente – fra de som har tråkket opp og ned gatene i en by, prøvd og feilet og funnet sine favoritter. Her er våre tips for de beste spisestedene i Frederikshavn.

Eva Maria Fredriksen elsker nemlig Frederikshavn. Hun har jobbet i Stena Line i flere år og reist mye både i Danmark og resten av Europa. Men byen på toppen av Danmark står likevel øverst på listen over hennes favorittdestinasjoner. Kanskje nettopp fordi reisen er kort – og maten så god.

– Det er så enkelt – en natt med Stena Saga fra Oslo og så er jeg der. Det er en glimrende måte å komme seg litt bort uten for mye styr, sier Eva Maria.

Frederikshavn restauranter

Frederikshavn – en liten perle

Mange havnebyer ender opp med ufortjent dårlig rykte – og besøkende farer forbi uten å være klar over opplevelsene de går glipp av. Frederikshavn er definitivt verdt et stopp, en natt og noen åndedrag.

– Byen har så mye å by! Her finner du Nord-Jyllands lengste shoppinggate – og utmerkede spisesteder, sier Eva Maria som er over gjennomsnittet opptatt av god mat og råvarer.

– Jeg er også opptatt av dyrevelferd, men det er ikke alltid at jeg spør hvor grisen kommer fra, smiler hun og deler sine topp tre restauranttips med oss på Reisebloggen:

Frida – alt fra bunnen

Spisesteder Frederikshavn

Havnegade 5A
9900 Frederikshavn
Tlf.: +45 70 70 74 88

Frida ligger i gågaten, nær terminalen, og har uteservering om sommeren.

Karsten Andersen som driver restauranten deler min lidenskap for råvarer, og lager all mat fra bunnen.
Her får du servert en meget gunstig lunsjbuffet med klassiske danske spesialiteter alle dager fra 11.30-15.00.

Torsdag til søndag fra 17.30 serverer Karsten en stor grillbuffet, som i tillegg til et stort utvalg deilige salater og tilbehør, består av minimum 15 forskjellige typer kjøtt. Den er meget populær, så jeg anbefaler at du bestiller bord på forhånd.

Les mer om Frida på restaurantens nettside

Smørgåsen – høye danske smørbrød

Spisesteder Frederikshavn
Danmarksgade 59
9900 Frederikshavn
Tlf.: +45 98 43 59 59

Ta til høyre i gågaten, etter statuen av Tordenskiold. Her finner du denne perlen.

Også her kan du sitte utendørs hvis været tillater det. Dette er stedet for høye danske smørbrød. Legg merke til det store utvalget av spesialøl og det svært imponerende snapskartet.

Smørgåsen holder åpent mandag til torsdag 11.00-16.30, og fredag til lørdag 11.00-21.00.

Les mer om Smørgåsen på restaurantens nettside

2 takt Café & Brasserie – verdens nydeligste brunch

Spisesteder Frederikshavn
Søndergade 18A
9900 Frederikshavn
Tlf.: +45 98 40 80 90

Denne finner du ved å ta til venstre ved Tordenskiolds statue. 2 takt Café & Brasserie er en franskinspirert restaurant, som også har en del danske spesialiteter på menyen. Vinkartet er bra og interiøret stilrent, i det som en gang var en maskinhall.

Lørdager, søndager og andre helligdager serverer de verdens nydeligste brunch mellom kl. 10.00 og klokken 13.30. Den må du ikke gå glipp av hvis du er i byen en helg.

NB! Bestill bord, restauranten er meget populær.

Les mer om 2 takt Café & Brasserie på restaurantens nettside

Les også: