Sted 1: Storslått utsikt i Frederikshavn

Danmark | Ingen kommentarer

I toppetasjen på Hotel Jutlandia, med fantastisk utsyn over havna i Frederikshavn, ligger Sted 1. Restauranten som har god mat, godt drikke og autentisk underholdning for den som er interessert i skip og liker å følge med på hva som skjer på havna.

Tekst: Tom Backe

Tenk deg at solen så vidt har begynt å synke ned i vest, men at den fortsatt kaster sine siste stråler for dagen over den travle havna i Frederikshavn. Stena Danica ankommer med frakt og legger til på en av kaiene. Ikke lenge etter følger et norsk offshorefartøy som bakker inn for å finne en annen ledig kaiplass for natten. Det er nok å se på og å følge med på fra denne nyoppussede hotellrestauranten som ligger i hotellets sjette etasje.

Vi bivåner det siste sollyset og havneaktiviteten mens vi lesker strupen med en god cremant, leser menyen og er klare for å teste ut hva Sted 1 har å tilby i tillegg til utsikten. Valget blir ganske enkelt når de både har en femretters meny, og en vinpakke som matcher.

Menyen består av steinbitrogn på vaffel med creme fraiche, jomfruhummerruller, dagens fisk med savoykål, ristet boghvete og grillet agurk, skogsdue med fersk båndpasta og morkelsaus, samt en avslutning som består av After Eight peppermynteiskrem, sjokolademousse og sjokoladespon. I restauranten er stemningen uformell, lett og ledig, maten er smaksrik, vinanbefalingene sitter godt,  og betjeningen er oppmerksomme og flinke til å presentere rettene de serverer.

Alt i alt er Sted 1 et hyggelig spisested med god mat, hyggelig service og hvor havnepanoramaet setter prikken over i’en.