topp_10_grunner_til_ferie

Topp 10 grunner til å ta seg en liten ferie

Danmark | Ingen kommentarer

Det er ikke så vanskelig å få lyst på en liten ferie. Men av og til trenger vi grunner til å rettferdiggjøre lysten. Her er 10 gode grunner til å pakke reiseveska så fort som mulig.

De fleste er gode på å finne på unnskyldninger. Når det kommer til å reise bort kan det være litt krevende … men legitimt? Så absolutt.

1. Slippe husarbeid

Denne unnskyldningen kan du bruke både overfor deg selv og partneren. Når du bor på hotell, eller reiser med båt, slipper du å tenke på alt det som hverdagen er full av: Matlaging, rydding, vasking, re senger, oppvask og ikke minst klippe gress eller måke snø. På tur trenger du bare tenke på deg selv og ditt. Resten får seile sin egen sjø.

slipp-husvask

2. Reisen kan betale seg selv

Hvis du er flink til å shoppe klokt, kan en kort ferie nærmest betale seg selv. Vi anbefaler ikke at du overdriver shopping av det som oppleves veldig billig, for kan du ende opp med mer peppermyntelikør enn du klarer å drikke opp. Kjøp heller det du ville kjøpt hjemme – men til en rimelig penge, og sleng på noen gaver til bursdager som kommer. Smart? Det er sååå mye enklere å forklare bort en mini-ferie som «ikke koster noe».

shoppe_klokt

3. Ferier utenom ferien er best

Å overraske seg selv er fullt mulig. Det å hoppe på en mini-ferie er en overraskelse de aller fleste liker å gi seg selv. Det er heller ikke så vanskelig å få til. Plutselig sitter du der på dekk på en båt og tenker «Egentlig skulle jeg vært hjemme og brettet tøy akkurat nå». Det er godfølelsen sin, det. Året har nok av andre dager til tøybretting.

4. Lære noe nytt

Behovet for å utvide vokabularet og den kulturelle horisonten er alltid en god grunn for å dra på tur. Hvor kult er det ikke å si på jobben at du skal bruke helgen på lære deg litt dansk? Ta kontakt med nærmeste danske (de er lette å finne, likner på oss). De fleste elsker å lære bort språket sitt, særlig når de lykkes som nybakte lærere. Før du vet ord av det kan du si både «lagkage» og «enoghalvfems» med overbevisning.

5. Møte nye mennesker

«Jeg trenger å treffe noen nye folk!». Det er et behov de fleste av oss kjenner på av og til. En liten reise løser alltid dette. For du møter jo bare nye mennesker! Fra ansatte om bord til medpassasjerer. Snakker du med dem, er veien kort til å finne kontaktpunkter. Du kan raskt oppdage at du har et søskenbarn på Gjøvik, en onkel i Amerika eller en tante som har datet Flickan i Havana. Eller enkle ting som at dere liker egget stekt på begge sider, og alltid har hatt utfordringer med snakke med fremmede.

møt_nye_mennesker

6. Livet er for kort til å sitte hjemme hele tiden

Du sitter i den samme gamle sofaen og ser de samme gamle TV-programmene, og kjenner intenst at det er på tide med en forandring. Det trenger ikke å bli Paradise Hotel, Robinson eller Charterfeber. Det kan bli en kort og velfortjent tur der du blir tatt vare på og du kan gjøre hva du vil. Hvem vil sitte på gamlehjemmet og skryte av at de har brukt hele livet sitt på å sitte hjemme? Nei, ut på tur og aldri en sur gammel gubbe eller kjerring.

Ikke_sitt_hjemme

7. Borte bra, hjemme best

Det er nesten magisk hvordan et lite avbrekk kan gi nytt liv til hverdagene. Det er godt å komme hjem etter en liten ferie. Plutselig smaker brunosten enda bedre, sofaen blir litt mykere og senga kjennes så god. Det beste er at du ikke trenger å være lenge borte for å oppnå en lykkefølelse etter lykkefølelsen. Unnskyldning nummer 7 er altså: Gi hverdagen nytt liv ved å stikke av fra den en liten stund.

8. Detox fra sosiale medier og selfies

Dette punktet gjelder særlig på båtreiser. Surfing kan du gjøre på bølgene, på båten er nettbruk foreløpig ganske kostbart. Grunnen er ganske enkelt at vanlig mobilnett er borte, og du bli koblet til en satellitt. Du gjør derfor klokt i å studere bølgene i ro og fred i stedet. Dette betyr at du automatisk lar være å sjekke e-post, Facebook og poste en selfie av deg selv med sjøsprøyt i håret. Egentlig ganske deilig når man tenker etter, i hvert fall for reisefølget. Det kan være mye mer sosialt å ikke være så sosial hele tiden.

detox_for_sosiale_medier

9. Ditt bidrag til en internasjonal verden

Når du reiser, bidrar du økonomisk til en rekke mennesker. Du er en brikke i et velfungerende maskineri som får propellen i verden til å snurre rundt på en rekke arbeidsplasser. En velfungerende verden er noe alle vil ha, og selv om det ikke akkurat er u-hjelp, er det greit å rettferdiggjøre hver minste ting med at det er også en måte å bidra på. Ganske enkelt makroøkonomi på mikronivå.

10. Du trenger det, fortjener det og behøver det

Grunn god nok. Nok sagt.

gode_grunner_til_å_reise