Familie på stranden i Skagen

Vårtur til Skagen

Danmark | Ingen kommentarer

Våren i Danmarks nordligste område må oppleves. Naturen våkner til liv, mens hvite strender, krystallklart vann og fantastiske lysforhold tar pusten fra enhver. Disse tingene er verdt å få med seg.

Naturopplevelser – husk kamera!

Skagen er kjent for kilometervis med finkornet sand og intense hav. Blåser det, finner du alltids ly mellom to sanddyner. Ørkenlandskapet på Råbjerg Mile dekker hele to kvadratkilometer og flytter seg med vind og vær. Ikke noe mindre imponerende er Rubjerg Knude, beliggende like ved Lønstrup. Området befinner seg omlag 90 meter over havoverflaten og vokser seg stadig større, samtidig som havet spiser seg innover i landskapet. Dette er en naturopplevelse utenom det vanlige, der lys, hav og vind legger alt til rette for at enhver amatørfotograf vil kunne ta bilder av topp kvalitet. Trekk inn den friske sjøluften og knips i vei!

Om du liker å holde sand og vind på en armlengdes avstand, bestill en tur med Sandormen. Turen har ingen fast rute, men går fra Grenens parkeringsplass fra klokken 10 om morgenen.

Sandormen traktor

Foto: Getty Images ©2017

Skagenmalerne

For den kunstinteresserte kan en tur innom Skagens Museum anbefales. Dette historiske museet rommer malerier, tegninger og skulpturer av kunstnere som har besøkt Skagen i perioden 1870 til 1930. Kanskje en idé å besøke museet før du tar turen ut til sanddynene? – Så har du sørget for maks inspirasjon til naturfotograferingen.

Trekkfugler i VR

Visste du at Skagen er et Europas beste steder for trekkfugler? På Skagen Grå Fyr kan du oppleve dette på nært hold. I mai i år åpner nemlig et nyrenovert og enda bedre opplevelsessenter på det populære fyret. Her kan du nå ta ut på en virtuell reise, som lar deg oppleve ulike typer trekkfuglers evne til å fly og finne vei over avstander på tusener av kilometer. For å toppe det hele, kan du ta turen opp i fyrtårnet – 46 meter over bakken. Her er det bare å holde på hatten og ta inn den spektakulære utsikten.

Shopping

Du forbinder kanskje ikke Skagen med shopping, men her er det likevel gode sjanser for å komme hjem med full koffert og enda noen poser på slep. Handlegaten i Skagen ligger like ved stranden og er preget av gammel byggestil med små murhus liggende tett i tett. Den lille byen oser av dansk sjarm og byr på koselige små nisjebutikker og cafeer med godt utvalg til fornuftige priser. Har du med deg barn, unn dere en is i vårsola på den flotte lekeplassen ved Kulturhuset.

Havets delikatesser

At det er byens eldste hotell og spisested, er grunn til å besøke Brøndums i seg selv. Her har fordums kunstnere drukket sin absinth, mens de har diskutert sine siste prosjekter. Prisene er riktignok noe stivere enn den gjengse gaterestaurant, men opplevelsen er verdt det. Nyt et deilig måltid bestående av danske tradisjonsretter og lekre delikatesser fra havet i herskapelige omgivelser.

Uteservering med reker

Foto: Brøndums Hotel ©

Ved havnen finnes en hel haug med fiskerestauranter av noe varierende kvalitet. Dropp utprøvingen og gå direkte til Pakhuset. Her serveres deilige fiske- og kjøttretter etter årstiden i en hyggelig atmosfære. Stedet skal angivelig servere byens beste fisk og ha et stort utvalg av vin, så her vil du ikke mangle noe. Og når magen er full og energien stigende, er det bare å kaste seg ut på dansegulvet til live jazzmusikk.

Spesielt interessert i jazz? Ta deg en tur videre ned til Sæby Jazzfestival da vel!

God tur!

Tags: , ,