5 steder å dra til Danmark om høsten

Danmark | Ingen kommentarer

Høsten byr på mange opplevelser i vårt populære naboland i sør.

Her er våre fem tips til deilige høstturer til Danmark

  • Blå September i Skagen
  • Høstweekend med Beerwalk i Aalborg
  • Treningshelg på Comwell Sport
  • Vennetur til Skallerup
  • Bo på kro i Danmark

 

Blå september i Skagen

Om høsten senker roen seg, og Skagen blir igjen et romantisk reisemål. Septemberlyset inspirerte Skagen-malerne, noe du kan se på museet i Skagen. Der er nemlig mange av bildene malt i den blå timen mellom dag og natt. Museet er forresten renovert og fremstår nå både større og bedre.

Det blå lyset feires med temaet «Blå september» og byr på spennende og morsomme blå opplevelser i Skagen, men også i Frederikshavn og i Säby. Restaurantene har blå menyer, butikkene blå tilbud, det arrangeres blå kunstutstillinger, blues- og jazzkonserter og Blue Kite Weekend.

Men fremfor alt kan du oppleve «Blå september» i den fantastiske naturen i den magiske blå timen ved havet.

Skagen-romantikk

Høstweekend med Beerwalk i Aalborg

Kanskje har du vært på vinsmaking med fine franske viner eller testet whisky fra eikefat? Men har du prøvd en miniferie til Aalborg med den omtalte Beerwalken?

Under Aalborg Beerwalk er det den stadig voksende ølkulturen med mikrobryggerier og ulike typer ale som står i fokus. Beerwalken foregår slik at du for 100 danske kroner får et glass, seks ølbilletter og et kart over Aalborg med ruten mellom pubene som deltar.

Den lille pakken kan kjøpes på en av pubene, flere utvalgte hoteller og butikker og på turistkontoret Visit Aalborg. Selve vandreturen mellom pubene er bare noen hundre meter lang, men det er lett å glemme seg på veien når antall ølsorter å velge mellom er nærmest uendelig. Hvis du skulle trives veldig godt på første stopp, så er det ingenting i veien for å bruke alle ølbillettene på ett og samme sted.

Beerwalk

Treningshelg på Comwell Sport

Like sør for Aalborg finner du Comwell Sport Rebild Bakker. Anlegget ligger flott til i det naturskjønne området Himmerland, som med sine naturperler Rold Skov og Rebild Bakker er et av Danmarks aller vakreste områder. Comwell Sport er derfor et perfekt utgangspunkt for en treningshelg sammen med venner eller familie. Her finner treningsentusiaster en rekke alternativer å velge mellom. Prøv mountainbike på utfordrende singletracks, ta en joggetur i skogen, svøm i sjøen eller legg opp din egen triatlon med en kombinasjon av disse. Etter en aktiv dag kan du slappe av i det deilige svømmebassenget, ta en drink i sportsbaren og spise en bedre middag i restauranten. Med Comwell Sport-armbåndet har du gratis tilgang til alle aktiviteter, blant annet sykler og mye annet. Ønsker du et avbrekk i treningen, kan du ta en tur til Aalborg. Det tar bare 20 minutter, og her finner du mange butikker, museer og kafeer.

Slettestrand

Svipptur til Skallerup

Ta med familie eller venner på en høsttur og del et hus på Skallerup Seaside Resort. Skallerup Seaside Resort er et topp moderne ferieanlegg bare 45 minutter med bil fra Frederikshavn. Her har dere god til til å være sammen, bade, trene og holde på med en masse andre aktiviteter både inne og ute. Blant tilbudene finnes alt fra ulike typer idrettsaktiviteter til ridning på stranden. Et tips for ekstra avkobling er et besøk på Romulus Spa & Wellness, der dere kan nyte roen og samle energi til å møte høsten.

Spa

Bo på kro

Et høsttips er å ta turen til Danmark og tilbringe en natt på en koselig dansk kro. Koble av og finn roen med lange spaser- og sykkelturer i den vakre naturen. Kos dere med god mat og drikke, og få tid til å være sammen.

Norre-Vosborg-Hotel