5 leker til julebordet

Om bord | Ingen kommentarer

Hvert år leverer vi mange små og store julebord på Stena Saga, og selv om det er masse god underholdning på båten er det alltid moro med en festlek eller to. Her er våre tips til morsomme partyleker til julebordet som funker både til lands og til vanns.

1. Post-it leken

Del ut en liten bunke post-it-lapper til hver av gjestene. Prøv å feste post-it-lappene på de andre julebord-deltagerne uten at de legger merke til det. Skriv gjerne navn på lappene om dere ønsker å telle hvem som har klart flest lapper i løpet av kvelden.

2. Forklar og tegn

Sett dere 2 og 2 med ryggen mot hverandre. Del ut papir og noe å tegne med til den ene, og en pose med en eller flere ting fra huset/kontoret (eller båten for den saks skyld) til den andre. Personen med posen skal ta opp en og en ting og beskrive tingen uten å si hva den kan gjøre, eller hva den heter. Kun beskrivelser av utseende på tingen er lov. Se deretter om den andre klarte å tegne artikkelen.

3. Toalettpapir-mumie

Del inn i lag og surr inn en av lagmedlemmene inn med toalettpapir – fort! Det laget som er ferdig med toalettrullen først vinner.

4. To sannheter og en løgn

En litt roligere lek til julebordet er to sannheter og en løgn, der alle deltagerne forteller tre fakta om seg selv; to skal være sanne, og én skal være en løgn. Se om de andre klarer å gjette hvilken av påstandene som er sannferdige, og hvilken som er oppspinn.

5. Gaveleken

Denne leken passer godt inn med julebord- og gavesesongen. Hver deltager tar med seg en rimelig ferdig innpakket gave (bestem helst prisnivå på forhånd). Legg alle pakkene i midten av bordet og bytt på å kaste en terning. Får man sekser kan man plukke ut en gave, legge den foran seg, men ikke åpne den. Fortsett til alle gavene er delt ut (bruk gjerne flere terninger om dere er mange). Når alle er delt ut tar man en runde til der man kan “stjele” gaver fra andre hvis man får 6. Her kan det være greit å bestemme hvor lenge man ønsker å holde på (5, 10, 15 minutter).

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.