5 steg til lykkelige barn

Om bord | Ingen kommentarer

I en verdensomspendende spørreundersøkelse ble over 5000 foreldre spurt hva de ønsket for barna sine. Noen svarte et sunt liv, noen et komfortabelt liv, men flest foreldre, 64%, svarte at de ønsker at barna skulle være lykkelige. Her kommer derfor 5 steg til lykkelige barn, basert på internasjonal forskning, med illustrasjonshjelp fra vår maskot, Happy: 

1. KOS!

Det er ingen hemmelighet at nærhet trigger “velvære-hormonet” oxytocin. Dette hormonet kan booste immunforsvaret, redusere stress – noe som også gjelder for barn. Å gi barn klemmer gjør barn sunnere, smartere og hjelper dem å vokse.

A little girl hugging Happy

2. LEK!

Det har blitt bevist gang på gang at lek er viktig for barn. Når vi leker utfordrer vi hjernen og utvikler de sosiale ferdighetene. Dette er en viktig del av læring. Leking ligger naturlig for barn, og er kanskje noe vi voksne kan lære av også?

Children playing in the terminal

3. DANS!

Alle som har vært i nærheten av barn vet at de elsker å bevege seg. Bevegelse utløser endorfiner, kroppens eget “lykkehormon”. Gjennom dans skaper vi glede og samhold, samtidig som man utvikler balanse og koordinasjon. Det er også bevist at dansing kan hjelpe med selvsikkerhet og sosial inteaksjon.

Children dancing the Happy song

4. SYNG!

Å synge med, eller for sine barn skaper følelser som samhold og trygghet. Siden menneskets begynnelse har sang blitt brukt i kontakt med barn og andre mennesker. Synging kan også hjelpe på hukommenlsen, vokabularet, og kan bidra til nye idéer.

Children singing

5. TID SAMMEN!

Å bruke kvalitetstid med barna er veldig viktig for barnets velferd og utvikling. Man lærer det sosiale samspillet mellom mennesker, og føler seg sett og ivaretatt. Kvalitetstid trenger ikke være store, langdrygde aktiviteter, men små ting som å la barnet bidra til små oppgaver i hverdagen. Kanskje barnet kan være med å lage mat, eller rydde sammen med de voksne? Ved å inkludere barnet i de daglige aktivitene kan man både få hjelp, man tilbringer tid sammen, og barnet får en følelse av mestring. Vinn-vinn!

 

Sources:
https://www.psychologytoday.com/blog/litlife/201307/10-ways-raise-happy-child
http://www.lifehack.org/articles/featured/5-ways-to-spend-time-with-your-kids-when-you-have-no-time.html
http://www.livestrong.com/article/354530-football-teams-for-kids/https://health.clevelandclinic.org/2016/02/dancing-good-kid-infographic/http://edition.cnn.com/2017/06/08/health/health-benefits-of-dancing/index.html
http://www.bakadesuyo.com/2014/02/happy-kids/http://www.bakadesuyo.com/2012/09/why-do-we-play/