Stena Line samarbeider med Mercy Ships

589 besøkte havner og 2,5 millioner mennesker har fått hjelp- Dette er et livsviktig bidrag!

Om bord | Ingen kommentarer

I januar fikk vår administrerende direktør, Niclas Mårtensson, muligheten til å besøke Mercy Ships sykehusskip Africa Mercy, da den lå i Cotonou, Benin, Vest-Afrika – en av verdens fattigste land. Her deler han sine tanker om sitt besøk, arbeidet Mercy Ships gjør og vårt partnerskap.

“Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at jobben som Mercy Ships gjør, er livsforandrende. I Cotonou er det en akutt mangel på helsetjenester med bare en lege for hver 17.000 innbyggere. En. Til. Hver. 17,000.

Det er vanskelig å forestille seg omfanget av problemet hvis du ikke har sett det med egne øyne, og hvis du er heldig å ha blitt født i et land hvor medisinsk behandling kan tas for gitt. I Benin er det folk her som aldri har fått ekte tannlege eller helsetjenester.Visse skader og sykdommer er vanligere her, fordi det er færre leger som kan utføre for eksempel et keisersnitt.Problemet med fattigdom og mangel på medisinsk behandling i Benin er langt verre enn jeg kunne ha forestilt meg.

Under mitt besøk til Africa Mercy fikk jeg ikke bare å møte pasientene og frivillige mannskapet, jeg fikk se organisasjonens drift og var vitne til den enorme forskjellen frivillighetens forpliktelse og kunnskap gjør for disse menneskene. Å se hvordan Mercy Ships kan hjelpe et lite barn i et av verdens fattigste land, takket være avansert kirurgi og utrettelige frivillige – både imponerer og får meg til å føle ydmykhet.

Stena Lines samarbeid med Mercy Ships

Som administrerende direktør for et stort selskap som Stena Line er jeg stolt av å støtte det viktige arbeidet Mercy Ships gjør, og jeg ser flere områder der vi kan bidra.

For eksempel kan Stena Lines tekniske kompetanse og stordriftsfordeler hjelpe Mercy Ships å få mer tid og kapital til sine pasienter. Vi vil derfor lansere et internt frivillighetsprogram der ansatte i vårt personale kan søke om å være frivillig hos Mercy Ships under noen måneder. Vi vil også lansere en kampanje for alle våre kunder som reiser med oss, hvor det kan gis en donasjon for hver kaffe du kjøper. Det koster ikke mye å bidra til å endre andres liv – hjelpe noen å gå, snakke eller se igjen. Se her hvor stor forskjell en liten donasjon kan gjøre:

 

Niclas Mårtensson
CEO

Om Mercy Ships:

Mercy Ships har jobbet for å utvikle grunnleggende helsetjenester i verdens fattigste land siden det startet 1978 i USA. Som en del av dette arbeidet ligger sykehusskipet på destinasjoner i lange perioder.

Africa Mercy har over 400 frivillige om bord, samt fem operasjonssaler hvor avansert operasjon kan utføres.Behandlede forhold inkluderer svulster, klubbfot og barnfødselsskader. Mercy Ships har tjent i mer enn 78 havnebyer med gratis kirurgisk kompetanse og helseopplæring til de nasjonale helsepersonellene.

Siden 1978 har Mercy Ships hjulpet mer enn 2,5 millioner mennesker.

Les mer om Mercy Ships her