80-tallsstjernene skinner fortsatt

Om bord | Ingen kommentarer

På 80-tallet var det lov å ha det gøy. Du ga blaffen i janteloven, spilte MasterMind, opplevde verden gjennom en Movie Box eller Commodore 64, bretta opp buksene og lot det stå til. Er du klar for å vekke 80-tallsdrømmen?

16. april tar 80-tallsstjernene Ole I’Dole, Katrina fra «Katrina and the Waves» og Dag Ingebrigtsen deg tilbake i tid – til tiåret da vi hilste «morn dø», var stolte av neonfargede klær og høyt hår, tygget Bugg og var småforelska i Morten Harket alle som en.

Ble du født for sent? Har du ikke en Ball-genser bakerst i skapet? Da er dette muligheten til å få en kraftig dose glede servert om bord på Stena Saga.

Katrina, fra «Katrina and the Waves»

Kanskje du ikke husker bandet, men den berømte hitten «Walking on sunshine» har du ganske sikkert et forhold til – det er tross alt deres aller største hit! I et intervju med The Guardian fra 2015, forteller Katrina om bandets suksess etter låten som fikk halve kloden til å nynne og plystre om solskinnsgange. Tross i sangens glade budskap kan ikke artisten knytte selve sangen til en spesiell gladhistorie:

 

«(…) it’s just a piece of simple fun, an optimistic song,

despite us not beeing outstandingly cheery people.»

 

Men hva gjør vel det? «Walking on sunshine» ble sittende i hjernebarken siden du for første gang hørte den på radioen i 1985. Og er du for ung til å huske 80-tallet har du garantert hørt den likevel, eller kanskje sunget til den på Singstar?

Med smittende rytmer og velkjente slagere skal frontfiguren fra den kjære popgruppa sette fart på dansefoten. Du trenger altså ikke å ha opplevd 80-tallet for å komme i stemning når Katrina fra «Katrina and the Waves» inntar scenen på Stena Saga.

Ole I’Dole

Det er vanskelig å ikke dra på smilebåndet når Ole I’Dole synger sine ærlige og direkte sanger om pinlige situasjoner fra tenårene. Ole I’Dole, eller som han egentlig heter, Ole Evenrud, er for mange selve symbolet på norsk poprock fra 80-tallet, og toppet listene i Norge med sangene «Hvis jeg var Gud» og «Det vakke min skyld».

Musikken har alltid vært et talerør for Halden-gutten, og med låten «Hvis jeg var gud», ble han nektet en plass på norsktoppen på grunn av tekstens innhold. I’Dole lot seg ikke stoppe av den grunn, og i 1985 kom låten «Ayatollah», som var et realt spark til radiopastor Hans Bratterud. Denne ble i sin tid også forbudt i NRK – men puddelsveisrebellen lot seg ikke knekke, og fortsatte med musikk i mange år.

Evenrud er først og fremst kjent som låtskriver, musikkprodusent og artist, men mange husker han kanskje også som dommer i den første norske sesongen av sangkonkurransen Idol? Han har også vært med på «Allsang på grensen». Borte fra skjermen er han tilbake foran mikrofonen, og vil dele scene med de andre 80-stjernene på Stena Saga den 16. april.

I mellomtiden, la oss mimre tilbake til tiden da denne videoen ble spilt inn:

Remind

«Sweet dreams are made of this», «Always on my mind», «Papa Don’t Preach» og «You’re My Heart, You’re My Soul», er bare noen av låtene som var med på å farge det neonspraglete 80-tallet. Husker du en av låtene, eller alle, vil du med stor sannsynlighet storkose deg når Remind er på scenen.

Det Gøteborg-baserte bandet, som i over ett tiår, har presentert låter som får det til å koke over i minnedelen av hjernen. Så vær advart, har du ikke allerede en sang på hodet, kan du banne på at du får det etter at disse gutta har slått seg løs på scenen. Med låter fra artister som Madonna, Eurythmics, Pet shop boys og Modern Talking, kan det nesten ikke bli mer hæla i taket. Rett på skulderputene, og børst støvet av kreppetanga – Remind vil ta deg med på «a walk down memory lane».

Dag Ingebrigtsen

For mye av det gode? Å neida, på 80-tallet var det ingenting som het det. Når du tror at du har fått nok, spilles plutselig den folkekjære slageren som hele Norge kan – nemlig «Forelska i lærer’n». Dag Ingebrigtsen fikk sitt gjennombrudd i gruppa The Kids med denne låten i 1980. Siden den gang har han tatt det norske folk med storm med sin skinnvest, trønderbart og ikke minst smittende scene-entusiasme.

I over 35 år har Dag Ingebrigtsen herjet hitlistene i Norge og vært et midtpunkt i Trøndersk musikkliv. Når Dag og hans band står på scenen blir det liv fra start til ende med vittige kommentarer og allsang av kjente og kjære sanger fra hans lange karrière.

Får du ikke nok av 80-tallet?


 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.