Barnas Båt. Et døgn; Ekstrem lykke

Om bord | Ingen kommentarer

Jeg må innrømme at å være mamma om bord på Barnas Båt har vært litt som å henge på slep etter en speedbåt av latter og glede. Denne gangen bestemte jeg meg for å bli med på racet.

Mine to gutter er nå 3 og 6 år, og de føler at de kjenner Zita Zot. Vi forteller Zotpirat-eventyr flere ganger i uka, og spiller musikken til naboene går lei.

De har testet piratlugarene og tar livet som små zotpirater på alvor. Barnas Båt på Stena Saga betyr maksimal glede fra begynnelse til slutt. Denne gangen gikk 3-åringen Albert i pakt med selveste kapteinen.

Trylleformelen – og et oppdrag

Årets forestilling Trylleformelen opplevde vi også i sommer, men barn har en fantastisk evne til umiddelbar lykke i repetisjon.

Sangene kan vi utenat og baklengs, og når kapteinen snorker og promper, ler vi så popkornet triller. Den onde Slesk er også denne gangen ute etter Zita Zot, og zotpiratene leter desperat etter formelen til en trylledrikk som kan få ham til å forsvinne. Den står skrevet på side 12 i den eldgamle piratboka Pirate Bay … Men siden er revet ut …

Når forestillingen er over, og popkorn-begeret nesten tomt – ser gutta på meg og sier «Vi kan se den en gang til, ikke sant?». Joda, de kan programmet. Samme forestilling spilles to ganger – og spør vi pent, kan vi se den en gang til …


Mamma, jeg har funnet side 12!

Vi får en liten pause mellom forestillingene. Albert står ved vinduet og ser ut på bølgene. Plutselig peker han og roper: Mamma! Se, der er en delfin! Den har spist side 12 i boka til kaptein Zot!

Under andre runde med samme forestilling, sitter 3-åringen helt stille og mumler «Jeg må få snakke med kapteinen. Jeg må få snakke med kapteinen» …

Og etter forestillingen får han innvilget audiens. Han sitter lenge på scenen sammen med Zotpiratfamilien og forteller om delfinen. Sammen legger de en plan: En dag skal de fange delfinen i et nett, trykke på den magiske knappen under haka hans, krype inn i magesekken og hente side 12 … og bli kvitt den onde Slesk en gang for alle.

Takk – kjære zotpirater

Som Oslo-familie er vi godt vant med kulturtilbud, teater og konserter – men det som gjør opplegget rundt Barnas Båt og Zotpiratene spesielt, er at det varer et helt døgn. Vi møter Zita selv i kaféen etter forestillingen. Kaptein Zot tar seg tid til å skravle og fantasere. Og på båten jobber også en gjeng zotpirater, som ikke er en del av forestillingen – men som tegner med barna, danser med barna, tar en sverd-kamp med barna – og sørger for en total, intens og helt fantastisk pakke. En spesiell takk til Anne Pirat. Albert er din største fan!

Et døgn. Ekstrem lykke. Akkurat passe – slik at det er mulig å gjøre andre ting i løpet av ferien også.

Vi sees vel igjen i påskeferien da kjære Zotpirater!


Anne Zotpirat, Katrine, Storm Herman og Albert.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.