Jørn Hoel liker stemningen om bord på Stena Saga. Foto: Nama Management

– Danskebåten er blitt mer sofistikert

Om bord | Ingen kommentarer

For Jørn Hoel er turen med Stena Saga blitt ett av årets høydepunkter.

Jørn Hoel har mange års erfaring med å være underholder på Stena Line. Han har med glede sett de endringene som har skjedd om bord.

– Jeg synes den har endret profil fra å være en typisk danskebåt til å bli mer sofistikert. Og da jeg oppdaget hvordan de satset på mat, fikk jeg et helt annet forhold til båten, sier artisten som er kjent for å være litt av en gourmet.

– Ja, jeg er opptatt av god mat og vin, og gleder meg stort over den gode maten jeg blir servert, forteller Jørn Hoel.

Hyggelig stemning

Men det er ikke bare maten som faller i smak hos den folkekjære artisten. Han liker godt stemningen om bord, og mener også den har endret seg med årene.

– Mange forbinder muligens danskebåten med fest og fanteri, men det er ikke mitt inntrykk. Det er mange flotte mennesker som både jobber her, og som reiser med båten, mener han.

Han opplever ofte at tidligere gjester tar kontakt med ham når han kommer om bord på skipet.

– De takker for sist og gleder seg til jeg skal på scenen igjen. Og blant besetningen har jeg fått gode venner som jeg tilbringer mye hyggelig tid sammen med, smiler han.

Sturer ikke på lugaren

Jørn Hoel synes det er deilig å være en del av det som skjer, og har liten lyst til å gjemme seg bort på lugaren under oppholdet.

– Jeg liker å benytte meg av alt båten har å tilby. Det betyr å handle på taxfree, spise god mat, snakke med folk og å vandre litt rundt. Når man har kommet i min alder, har man jo behov for litt trim også, ler han.

Prater med gjestene

Jørn Hoel innrømmer at han er blitt litt mindre høytidelig enn han var da han var yngre.

Om bord hender det at han tuller og har det moro både med publikum og de han jobber sammen med. En gang brukte han en hel forestilling på å prøve å gifte bort den svenske lydmannen.

– Det var populært, og da jeg kom om bord neste gang lurte en ny lydmann på om jeg ikke kunne prøve å gifte bort han også, ler artisten som kom med sin første plate allerede i 1982.

Fortsatt er det slik at det kommer ønsker om de mest kjente slagerne. Er du om bord når Jørn Hoel står på scenen, kan du derfor være sikker på å få høre både «Lost in the tango», «Har en drøm» og «Ei hand å holde i».

– Jeg er heldig som har noen sanger folk kjenner og vil synge med på. Det er bare hyggelig at folk lar seg underholde med dem, sier han.

Godt med en pause

Alle fortjener en pause, sies det på Stena Saga. Jørn Hoel trives så godt om bord at han også føler han får den pausen, selv om han er på jobb.

Han er en av mange kjente og kjære artister som har planlagt en tur med Stena Saga i løpet av sommeren. Har du lyst til å treffe ham, Lill-Babs, Steinar Albrigtsen, Benny Borg eller noen av de andre?

Underholdning-artister_vaar_2015

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.