En ekte sjøkaptein som elsker julen

Om bord | Ingen kommentarer

Det var da vi skulle ha fotografering for vårt lojalitetsprogram Extra at vi oppdaget ham: Kaptein Kenneth. Ikke bare er han en ekte sjøkaptein, men nå er han både fotomodell og filmstjerne også! Til hverdags, når han ikke er på ekstrajobben for markedsavdelingen, er han kaptein på Stena Danica. Hans interesse for båtlivet startet allerede da han var en liten gutt. Her forteller han om som tid til sjøs, og hvorfor julen er hans favoritthøytid. 

 

Jeg bestemte meg for å bli sjøkaptein da jeg var en liten gutt. Jeg begynte i klubben “vargungarna” og deretter i sjøspeideren. Etter fire år til sjøs rundt i verden, havnet jeg i 1975 i fergebransjen. Tanken var å bare være hjemme over sommeren; en sommer som varer enda for å si det sånn. Hos Stena Line har jeg arbeidet om bord på flere ferger. De siste årene har jeg jobbet blant annet på Stena Nautica, Stena Saga og Stena Danica. Å arbeide med mennesker, gjøre det jeg kan for å bidra på en positiv måte har alltid vært viktig for meg – ikke minste i møte med våre gjester. Et slikt møte skulle bli veldig spesielt for meg;

 

Det var en tur vi hadde fullt bildekk, og siste personbilen som ble kjørt om bord fikk så vidt plass ved at fronten gikk under en lastebil. Uheldigvis ble det dårlig vær og høy sjø. Lastebilen gynget slik at frontlyktene på personbilen ble ødelagt. Dette ble oppdaget ved ankomst på morgenen. Besetningen ba føreren vente på kaien med bilen, så skulle det komme en styrmann å skrive skademelding. Den styrmannen var meg. Jeg fikk telefonsamtalen om den skadede bilen, tog frem nødvendige papirer og ga meg ned mot bil og fører. Jeg tenkte at det kanskje ikke var den beste måten å starte dagen på, og hadde jo tidligere møtt passasjerer som hadde fått en skade på bilen sin. Uansett, så kom jeg frem og beklaget og sa at det var synd med bilen. Da sa føreren ”Næh, det er jo bare en bil!”. Vi løste alle problemene og jeg inviterte den med på frokost mens kaipersonalet i Grenå ordnet med å få sendt bilen på verksted og frontlykten fikset. Etter frokosten sa jeg at føreren, sammen med sin mor og lille sønn skulle si ifra når de skulle tilbake, så skulle de få være med opp på broen og en liten “fika”. De hørte fra seg, og for å gjøre en lang historie kort: Føreren av bilen het Christina, og hun er nå min kone. Sammen har vi vår nå voksne sønn Jesper, som jeg har adoptert.

 

Helger og høytider er hyggelige, selv om vi som jobber til sjøs ikke alltid er hjemme. En spesiell høytid som jeg liker ekstra godt er like vel julen. Mennesker er generelt litt snillere og viser litt ekstra omtanke rundt jul. Jeg elsker også å gi bort julegaver til barna. Det er så herlig å se gleden i øynene deres når de får gavene sine. Julen er viktig for meg, så jeg vil gjerne planlegge og ordne i god tid. Det er blant annet tradisjon at jeg tilbereder skinken til julaften. En skinke som vi bestiller allerede på våren hos den økologiske gården Ängavallen i Vellinge. Jeg liker å holde på tradisjoner, spesielt når det kommer til julen; juleskinken er én av de. Selv om det bruker å bli veldig mye å gjøre frem til selve julaften er det uansett verdt det ettersom folk blir så glade. Da er det skjønt å kunne slappe av, la julefreden senke seg, og bare tilbringe tid med familien.

 

captainkenneth_infirtreeforrest_small

 

Vi takker Kenneth for at han ville dele sin historie med oss. Har du, som Kenneth, alltid visst hva du  vil jobbe med? Og hvilken er din favoritthøytid?