Piratshow på barnas båt

Hvem er tøffest på dekk? Jeg! sier Albert (4)

Om bord | Ingen kommentarer

Hvor mange ganger er det mulig å gjenta en suksesshistorie? Så ofte som mulig, og i alle fall hver gang det er Barnas Båt på Stena Saga, ifølge Albert.

Hadde Albert vært litt eldre hadde han helt sikkert vært en del av Zitas fandom. Vi har vært med på Zitas jakt på trylleformelen, vært vitner til mang en kamp mot sleipe slesk, og når vi kommer hjem dikter vi videre på historiene …

Det var knyttet enorm forventning til årets forestilling som tar for seg eksistensielle spørsmål for alle som elsker zotpirater: Hvem er tøffest på dekk?

Piratshow på barnas båt

Foto: Katrine Øyvåg©

Slesk jakter på Brage

I årets forestilling blir vi enda bedre kjent med zotpiratene. Sara, som ikke har vært en del av rollegalleriet de siste sesongene, dukker opp igjen. Albert kjenner Sara fra sangene og musikken vi kan så godt. Zita forsøker å finne ut hva som egentlig er greia mellom Sara og faren Kaptein. Deres historier om den gangen de møttes for lenge siden, stemmer nemlig ikke helt overens.

Men heller ikke denne forestillingen er uten dramatikk. Den sleipe Slesk dukker plutselig opp i midtgangen. Albert kryper sammen: ÅÅÅ NEIII!

Denne gangen er han ute etter Brage – bamsen til Zita. Albert klamrer seg til sin egen Brage, reiser seg og roper høyt mot scenen for å advare Zita!

Det er litt skummelt. Men det fine er at Slesk også er ganske dum, så for skummelt blir det ikke selv om røyken er blåsvart, og det ser skummelt ut for Brage i noen få minutter.

Årets forestilling har nye skuespillere, og en litt ny stil. Skuespillerne henvender seg mer til publikum enn tidligere. Albert reagerer først på at Texas ikke er med denne gangen. Men vi bestemmer oss for at hun har reist på sommerferie til Spania. Musikken er like fengende.

Noen oppskrifter går rett og slett ikke ut på dato. Zotpirater gir selvtillit rett og slett: For hvem er tøffest på dekk?

Piratshow

Foto: Katrine Øyvåg©

Barnas Båt – en oppskrift på fornøyde barn

Albert og storebroren er ganske bortskjemt på kultur og opplevelser tilrettelagt barn. De bor i Oslo der tilbudet er stort. Men hva liker Albert aller best om han får velge?

– Zita og Zotpiratene!

Hvorfor?

– Fordi vi er på båten hele tiden. Fordi det er kule pirater overalt. Jeg får møte zotpiratene etter forestillingen. Vi spiser popkorn og kjærligheter – og vi danser. Og så har Erling Solland med seg kaninen Knut.  Og så sover vi på lugar sammen, og mamma forteller eventyr om pirater helt til vi sovner … Og når vi våkner, så fortsetter det!

Piratshow i sommerferien

Foto: Katrine Øyvåg©

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.