Marianne Jemtegård på God Morgen Norge

Hvordan kle seg som singel?

Om bord | 1 kommentar

Bilde: Faksimile TV2 Sumo God Morgen Norge 

I forbindelse med vårt SingelCruise i januar gjestet stilguru Marianne Jemtegård God Morgen Norge for å gi noen klestips til single basert på forskning. Her har vi samlet opp noen av tipsene fra Jemtegård til både menn og kvinner på hvordan kle seg når man er singel eller skal på date:

Damer

Laidback

Forskning viser at mange menn liker jenter som kler seg “laid-back”; altså at det virker som man ikke har brukt alt for lang tid foran speilet.

Forslag: En pen jeans, og enkel t-skjorte. Velg plagg du føler deg komfortable i.

Klassisk

En annen ting som trekkes frem er klassiske plagg. Plagg som er utpreget trendy er ikke nødvendigvis det mest populære, men heller tidløse, klassiske plagg.

Hvor mye kropp?

Man skulle kanskje tro at man skulle vise litt ekstra kropp om man var singel eller skulle på date, men det er gjort undersøkelser på saken, og det magiske tallet for damer er 40% hud. Dette betyr egentlig bare at man skal balansere litt. Har man kort skjørt kan man balansere dette med mindre utringning, eller lengre ermer.

Detaljer for å fremheve

Et smart triks for å fremheve deler av kroppen man er fornøyd med er å bruke detaljer i antrekket som hjelp. Ønsker du å fremheve bena kan noen sko med farge være en idé, mens et smykke kan være med på å fremheve kraveben.

 

Menn

Mørke bukser istedenfor lyse jeans

Der de single damene gjerne kan gå med jeans, viser undersøkelser at kvinner gjerne foretrekker menn i mørke bukser på date. Buksen kan gjerne ha press, og ikke være alt for vid.

Skinnjakke

Skinnjakke er en klassiker, og finnes i en rekke ulike stiler. Fra en stilren, mer “dresset” type i brun, til den mer klassiske sorte skinnjakken.

Fremhev V-formen på overkroppen

Andre jakker som kan være aktuelle for menn er jakker med slag som eksempelvis frakk. Dette fremhever eller skaper en illusjon av en v-form på overkroppen som er et maskulint trekk.

Farger

Det kan være smart å blande inn noen litt andre farger enn sort i antrekket. Ettersom kvinner gjerne følger litt med på trender og mote kan man prøve å blande inn en farge som er populær for sesongen.

 

Se hele innslaget på TV2.no her. 

Hva er ditt favorittplagg, og kunne du brukt det på date?