Hvorfor er oktoberfest i september?

Om bord | Ingen kommentarer

Verdens første oktoberfest

Det som regnes som den aller første oktoberfesten, var faktisk det kongelige bryllupet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese i München den 12. oktober 1810. Den kommende kongen ba inn Münchens borgere på vin, øl, hesteveddeløp og andre festligheter i forbindelse med bryllupet. Arrangementet ble en folkefest, og festlighetene ble deretter arrangert hvert år til samme tid.

Oktoberfest i Norge

I nyere tid har festivalen spredt seg til en rekke andre land; gjerne land med høy andel tyske innvandrere. I Norge har festivalen blitt stor, og feires som regel med øltelt og tysk-inspirerte kostymer. I ølteltene er det gjerne langbord med servering av spesielt tysk øl akkompagnert med ompa-musikk.

Men hvorfor i september?

Man skulle tro at det var en veldig viktig grunn til at oktoberfest har blitt forskjøvet inn i september, men sannheten er rett og slett at været de stedene som festivalen er størst, er bedre i september. For å sikre best mulig vær under festivalen har den blitt forskjøvet inn i september, slik at den nå går over september og oktober.