Klær fra 90-tallet: Magetopp, Buffalo-sko og slengbukser

Om bord | Ingen kommentarer

Er du klar for 90s cruise, We Love the 90s, eller en privat 90-tallsfest, men vet bare ikke hva du skal ha på deg? Her får du noen tips til klær og tilbehør som ikke koster skjorta

(så fremt du ikke faktisk kjøper en rutete flanell-skjorte fra punkt 4 – da koster det nok ca en skjorte).

1. Buffalo-sko/ platform-sko

Du var kuleste kidden i gata om du hadde disse raffe platformskoene. 90-tallsskoene har blitt forsøkt gjenopplivet flere ganger, men har liksom aldri fått helt fått fotfeste. Kanskje er du heldig og finner noen på nett, eller på den lokale bruktbutikken?

BdPr9LHA2sr

 

2. Elastiske halsbånd/ chokers

Alle jentene hadde disse; fra kule tenåringer til 9-åringer som ville være kule tenåringer. Disse har i motsetning til platåsko faktisk kommet tilbake i enkelte smykkebutikker. Vil du være skikkelig 90s, kan du lete etter et slikt med yin-yang-symbol på. Stort mer 90-talls blir det bare ikke!

BhGiCFlAlQj

 

3. Slengbukser

Vil du kle deg 90-talls i jeans er slengbukser greia. Mot slutten 90-tallet skulle det helst være Miss Sixty eller Lee, og de skulle helst være så low cut i livet at det var fare for at stringtrusa synes.

Bf1u1kHAcp8

4. Flanellskjorte og denimjakke

Var du litt mer “grunge” er en band-skjorte sammen med en flanellskjorte en sikker vinner. Kan også byttes ut med rutete skjørt og jeansjakke for jenter.

BhBbL46h2gw
Bg-KcXljnlF

 

5. Magetopper

På 90-tallet var det helt greit med korte korte magetopper. Dette er også en quick fix for klær til 90-tallsfest ettersom du bare kan klippe av, eller knyte opp en vanlig topp. Magetopper har også fått en liten comeback – så kanskje finner du en på klesbutikken.

BQHU3ogFvd5

6. Knappe-bukse

Bukse med knapper nedover hele siden er en sikker vinner på 90-tallsparty. Om du ikke finner den på en bruktbutikk kan det faktisk tenkes at du finner den i en sporty klesbutikk eller på nettet, for denne lekkerbiskenen har hatt et lite (overraskende for enkelte) oppsving i det siste.
BhGv8JlnNjM

Hva husker du best fra 90-tallets klær? Er det noe vi har glemt?