Melodi Grand Prix-deltagerne 2018 fra Stena Lines destinasjonsland

Om bord | Ingen kommentarer

Eurovision Song Contest, eller Melodi Grand Prix som vi kaller det i Norge, har eksistert i hele 62 år. I år er det klart for runde nummer 63 av verdens største TV-sendte sangkonkurranse, og konkurransen tar plass i Portugal. Stena Lines ulike destinasjonsland har flere deltagere i år; Hvilken setter du en knapp på? 

Sirkuset går av stabelen i Alice Arena, Lisboa, etter seieren til Salvador Sobral med sangen “Amar pelos dois” sikret Portugal arrangementet i fjor. Konkurransen består av to delfinaler på tirsdag 8. mai, og torsdag 10. mai, før den store finalen lørdag 12. mai.

All aboard!

Dette års tema for Eurovision Song Contest er “All Aboard”, og finnes det noen bedre anledning til å trekke frem noen av deltagerne fra ett av våre mange Stena Line-land? Stena Line er nemlig et svensk selskap, med fergelinjer både i Skandinavia, men også i Polen, Storbritania m.m.

62 konkurranser, 65 vinnere?

Selv om Eurovision Song Contest bare har blitt arrangert 62 ganger er det faktisk kåret 65 vinnere. I 1969 toppet hele fire land poengtavlen med like mange poeng; England, Nederland, Frankrike og Spania. Fordi de ikke hadde regler for å håndtere en uavgjort ble alle landene kåret til vinnere. Det tok ikke lang tid før de innførte regler på hvordan håndtere det om det skulle bli uavgjort på fremtidige runder.

I år vil 43 land delta i konkurransen, og i år som så mange år, vil alle våre destinasjoner delta. Se bidragene nedenfor. Hvilke land holder du en knapp på?

• Danmark

Norges destinasjonsland Danmark deltar i år med sangen Higher Ground av artisten Rasmussen, som har blitt rangert som nr 19.

• Frankrike

Frankrike er rangert som topp 3 i år, og vil delta med sangen Mercy skrevet av Émilie Satt og Jean-Karl Lucas. Sangen blir fremført av den franske duoen Madame Monsieur.

• Tyskland

Tyskland er rangert som nr 17 med sangen You let me walk alone som vil bli fremført av Michael Schulte.

• Irland

Irlands bidrag med Ryan O’Shaughnessy har navnet Together og er rangert som nr 30.

• Latvia

Latvia er rangert som nr 29 med sangen Funny Girl av Laura Rizzotto.

• Litauen

Eva Zasimauskaitė fremfører sangen When We’re Old i år. Bidraget har blitt rangert som nr 23.

• Nederland

Nederland sender artisten Waylon for å representere dem i år med sangen Outlaw In ‘Em, og de er rangert som nr 22.

• Norge

Vår egen Alexander Rybak har blitt rangert som nr 2. Han vant Eurovision i 2009 med sangen Fairytale, og deltar i år med sangen That’s How You Write A Song.

• Polen

Polens bidrag er Gromee feat. Lukas Meijer med sangen Light Me Up, som er rangert som nr 34.

• Sverige

Söta bror er rangert som topp 8, og årets bidrag er Benjamin Ingrosso med Dance You Off.

• United Kingdom

United Kingdom er rangert som nr 27 med sangen Storm av SuRie’s (Susanna Marie)

Til helgen blir det forrykende 80-tallsparty, og i Riva Bar vil vi vise Eurovisoion Song Contest. Velkommen om bord!