Når du fortjener en pause

Om bord | Ingen kommentarer

Har stressfaktorene klort seg fast i nakken? Har jobb og plikter og «burde» og «skulle» naglet deg fast til hverdagens mønster? Sett deg ned. Pust mot horisonten. Det fungerer faktisk.

– Det handler om å ta seg tid til noen pauser. Alle har godt av det en gang i blant, sier Rebecca som inviterer inn til en ren, annerledes og litt drømmeaktig atmosfære på dekk 9 om bord på Stena Saga.

Alt det du ikke forventer

Havet ligger åpent, og alt som krysser øyeblikket er en taus måke. Det sildrer i vann, og et kunstverk av mosaikk i vakre farger lokker oss inn i en verden av damp. Det er kun én eneste tanke som blir igjen i hodet: Kan denne stunden vare lenge, lenge …

Pure Nordic Spa er skapt med inspirasjon fra nordisk natur og er bygget rundt de fire årstidene. Grønne bjørkestammer og frisk duft minner om vår. Vinteren kjennes når du dukker ned i bassenget formet som et hull i isen. Du kan også ta med deg litt snø og is fra et fat inn i badstuen.

Fjellbekken skifter mellom varmt og kaldt vann. Lyset er i bevegelse, og vi beveger oss fra mørke huler og ut i den blendende havutsikten.

Den varme lagunen bader i blått. Livet kjennes fra tær til fingerspisser.

Fire årstider med havutsikt

– Mamma, kan jeg gå inn der?
En gutt i grønn badebukse kikker inn i en av de fire store dusjene som er selve sentrum for spa-anlegget. Mor og sønn tar hverandre i hendene og går inn i dampen. Knotter på veggen har tekstene «Spring», «Summer», «Fall» og «Winter». Gutten velger vår. Lyset skifter til lys grønt, og de to dusjes av en lett yr før vannet blir varmere og pumpes ut fra punkter i veggen. Hver årstid har sin rytme, sin duft og sin opplevelse.
– Oj, det kiler! Hører du fuglene, mamma?

Ute på dekk sitter en familie i en jacuzzi. Vinden rusker i langt hår, kort hår og skjegg, men kroppene er omsluttet av varme bobler.

Det er merkelig stille. Resten av båten er som en fjern idé. Show og drinker og tax-free og festlig stemning er nesten umulig å forestille seg. Her pakkes verden inn i tykk, ren frotté og lyden er bare sildrende vann.

Å sitte helt stille

– Hvor ofte sitter du helt stille og bare ser egentlig? Spør Rebecca og rekker frem en stor hvit badekåpe.
Nei, hvor ofte lar vi egentlig minutter flyte over i kvarter som smelter sammen til halvtimer… for så å bli helt uviktige? Hvor ofte lar vi pusten bestemme tankenes rytme?

På oppvarmede liggestoler med utsikt mot horisonten og evigheten, er det faktisk mulig å la hverdagen seile sin egen sjø for en stund.

Tags: ,