– Tenk deg stemningen om bord når alle Plumbo-gærningene er samlet på et sted

Om bord | Ingen kommentarer

Menn som stjeler showet for å fri. Blodfans som viser frem sin nye Plumbo-tatovering. Publikum som synger av full hals. Ja, når partyrockerne fra Vestfold opptrer live, smelter scenen og publikum sammen til en stor fest. Når den gale Plumbo-fansen i tillegg er samlet på selveste Danskebåten, er det fare for at det blir «ville tilstander» til sjøs. PS: Sikkerheten er alltid ivaretatt :).

– Dette blir et sjøslag uten like, sier Plumbo-gutta som allerede har begynt å telle dager ned dagene til de skal fremføre sine nye låter på Danskebåten.

Det folkekjære bandet fra bygda skal nemlig lansere sitt sjuende album på Stena Saga 14. mai og kan nesten ikke tenke seg en bedre arena for sin lanseringsfest. Med sine uhøytidelige og rocka dansebandtekster, smittende scene-entusiasme og underholdende dialog, er Plumbo kjent som «gutta på gulvet som blir med gjengen foran scenen på fest».

– Du kan vel tenke deg stemningen til sjøs når alle Plumbo-gærningene er samlet på ett sted, sier den karismatiske frontvokalisten Lars-Erik Blokkhus med et stort smil.

Han lover at bandet skal by på hyggelige overraskelser om bord. Hva slags overraskelser det er snakk om vil de ikke røpe, men at det blir skikkelig liv og røre – det garanterer de.

– Vi skal sørge for topp stemning fra start til slutt med allsang og gode historier fra hverdagslivet i bygde-Norge.

Stor allsangfaktor og rock n’ roll

For er det én ting som Plumbo-gutta setter høyt, så er det at publikum skal ha det gøy. Derfor har de lagt sjela si i å lage folkelige låter som får publikum til å smile og le, og ikke minst synge med.

– Vi tenker hele tiden på om det vi gjør fungerer «live» og om låtene er med å skape stemning og fest, sier han.

Med slagerne «Ola Nordmann», «Møkkamann», «Kong Alkohol» og «Rådebank har de vunnet hjertet til fans i alle aldre og blitt et av Norges mest nedlastede band på Spotify. Låtene deres er streamet mer enn 35 millioner ganger og har gjentatte ganger solgt til gull.

«Jeg er sjef for møkkamann. Fest og moro det er alt jeg kan», lyder Plumbos vinnerlåt «Møkkamann» . Etter at den ble kåret til «Årets hit» under Spellemannprisen i 2012 ble bandet som i årevis har levd av å spille «harrymusikk» på «bøgda» også kjent i resten av landet. Og bare noen uker etter vant de Grand Prix med slageren «Ola Nordmann».

Noe for enhver smak

Når flesteparten av fansen er fra bygda, er det selvfølgelig litt ekstra gøy å gjøre narr av byfolket.

– Vi har en sang på den nye plata som heter «Segway og jå» hvor en bonde fra bygda har fått seg dame fra Grünerløkka, ler Lars-Erik lurt. På den nye plata finner du flere humoristiske låter om «bønder i byen», men fremfor alt sanger om bygde-Norge, damer og fest.

– På det nye albumet er det noe for enhver smak kan man vel si.

I en melodiøs blanding av irske fløyter, pop og rock, skal Plumbo få fart på dansefoten på tidenes lanseringsfest på Stena Saga den 14. mai.
Så er du klar for en helaften med allsang og rock ‘n’ roll?

Bestill Plumbo-cruise her

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.