– Velkommen til et utsøkt måltid

Om bord | Ingen kommentarer

-Skal det være en smakfull hummersuppe med ostestang og cognackrem?

Marcus Lindqvist har jobbet på store og små restauranter i hele Skandinavia. Men han trives best på båt, og aller helst med ansvar for tre restauranter og all maten om bord. Han er kjøkkensjef på Stena Saga. Og han er en sjef med smakfulle mål i livet.

– Uten ambisjoner kommer man ingen vei. Men mitt aller viktigste mål er veldig enkelt: Vi skal lage god mat og gode opplevelser for gjestene våre, sier en nøktern kjøkkensjef med fast blikk.

Gourmet eller lettvint

På Stena Saga kan du unne deg luksus med utsøkt gourmetmat i à la carte-restauranten Metropolitan, eller ta for deg fra den innholdsrike buffeen som danderes til frokost, lunsj og middag. Du kan også velge deg et lett og godt måltid i kaféen.

Kjøkkensjefen setter selv sammen menyen i alle tre restaurantene om bord. Og det gjør han med kjærlighet.

– Det skal være friskt, moderne – men samtidig må jeg ta vare på tradisjonene. Jeg tar med meg trender fra resten av verden, men noen Stena-klassikere kommer jeg ikke utenom. Hummersuppa og vår hjemmelagde burger er allerede er blitt en “snakkis på byen”, smiler kjøkkensjefen.

– Vi har stamgjester som reiser med oss mange ganger hver måned, og vi har dem som reiser én gang i året. Disse har ulike behov. Men alle skal serveres god mat, lover Lindqvist som har 15 kokker på jobb på kjøkkenet sitt i høysesongen.

Tro mot en idé

Marcus Lindqvist hadde én utfordring, én idé og ett mål. De som reiste med Stena Saga for noen år siden var nemlig ikke hundre prosent fornøyd med maten. Marcus Lindqvist var mannen som skulle gjøre noe med akkurat det.

– Jeg ønsket å skape et kjøkken der vi lager mat, og aldri serverer halvfabrikat. Vi skal selv kutte økologiske grønnsaker på kjøkkenet. Skalldyr skal putre i våre egne gryter, sier Lindqvist.

I dag er Stena Saga det skipet med best skussmål fra gjestene når det gjelder kvalitet og utvalg av mat om bord. Dermed har Saga seilt opp som et foregangsskip og setter standarden for resten av flåten til Stena Line.

– Det er klart jeg er stolt. Det er dette jeg brenner for, smiler kjøkkensjefen og inviterer inn i restauranten.

velkommen-til-et-utsoekt-maaltid

Forholdet til en dame

– Stena Saga er et kanonsted å jobbe, en fantastisk arbeidsplass. Det er intenst og utfordrende. Om jeg skal kikke inn i fremtiden og se meg selv om 10 år… så er jeg nok fremdeles med Stena Line, smiler restaurantsjefen som selv står på landgangen og takker sine gjester for turen når de forlater skipet.

– Vi kan ikke slå våre konkurrenter når det gjelder hardware, for Stena Saga er en voksen dame. Men når det gjelder software, så banker vi dem ned i støvlene. Det er maten. Det er underholdningen. Det er stemningen. Det er menneskene. Det er pakken du får om bord på Stena Saga som gjør at folk blir glad i Stena Saga, hevder kjøkkensjefen.

– Hun er 35 år. Hun skal behandles med den verdighet en dame fortjener. Vi tar vare på henne, sørger for at hun er så fin og ryddig som mulig, og at vi har den beste maten i Skagerrak, smiler Marcus Lindqvist og inviterer til bords.

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.