Vi tester Steakhouse på Stena Saga

Om bord | Ingen kommentarer

De seneste årene har Stena Line satset mer og mer på restaurantene om bord. Fra båtens samarbeid med Arne Brimi mellom 2006 og 2013, til skipets seneste tilskudd: The Steakhouse. Vi dro ‘under cover’ på Stena Sagas nye biffrestaurant, for å teste skipets ferske tilbud av mat fra grillen. 

SAMSUNG CSC

 

“Oi! Er dette en forrett?” utbryter en av våre testere. Hun har akkurat fått servert Sagas Tapasbrett med bresaola, røkt skinke, reker, ost, urteoliven og marinert hvitløk.

SAMSUNG CSC

 

Carpaccioen og skagentoasten har litt mindre porsjoner, men flere i følget kjenner litt på mettheten allerede etter første rett. “Kanskje det var eggeplommen som fylte opp litt ekstra?” spekulerer en annen av testerne.

SAMSUNG CSC

 

Vel gjennom forrettene, som ble servert med en ‘La Chablisienne Gran Cuvèe 1 er Cru’ (som forøvrig også ble med hjem fra Taxfree dagen etter), var gruppen over på hovedrettene. Rettene som fulgte ble to oksefileter, to hengemørnede biff og en tunfiskbiff.

“Han spurte ikke hvordan jeg ville ha biffen” kommer en av våre testere på idet han skjærer inn i oksefileten, raskt etterfulgt av en “never mind”. Oksefileten er stekt til en ‘medium rare’ og kjøttet står til forventningene. Restauranten myldrer rundt oss, og det er tydelig at vi ikke er de eneste som har ønsket seg et bedre biffmåltid på denne stappfulle lørdagsavgangen i oktober.

SAMSUNG CSC

 

“Åh, se på denne!” kommer det fra hun som bestilte tunfiskbiffen. Kjøttet er lett stekt på utsiden, og nydelig rosa på innsiden. Alle rettene kommer med grillet mais og gratinert tomat. Ved siden av fikk man velge seg tilbehør som saus, poteter eller grønnsaker, slik at alle kunne tilpasse hvert sitt måltid til smak og behag.

SAMSUNG CSC

 

Til tross for voksne forretter klarer testpanelet å komme seg godt gjennom hovedrettene. De grillede grønnsakene med litt ekstra ‘crunch’ ble spesielt godt mottatt som tilbehør. Til hovedretten falt valget på en Cesari Amarone Classico, som passet godt til det røde kjøttet, men også tunfisken fikk godt selskap av litt rødt i glasset.

SAMSUNG CSC

 

Når dessertkartet kommer må to av fem testere kaste inn håndkleet fordi de er for mette, og desserten blir en beskjeden Crème Brûlée med bringebærsorbet, kaffe og en Cockburns Special Reserve Port. Halvveis inn i Brûléen slår metthetsfølelsen for alvor inn på siste tester, og den friske bringebærsorbeten blir flittig fordelt blant de som egentlig var for mette til dessert.

SAMSUNG CSC

 

Reisefølget er venner av en ansatt på hovedkontoret til Stena Line. Mannskapet i restauranten om bord ble ikke informert om “testerne” på forhånd. Med forbehold om endringer i meny og utvalg.