Bilferien blir mye morsommere når man også kan kjøre båt av og til. Foto: ©2015 iStockphoto LP

Fergerutene som gjør bilferien bedre

Danmark Polen Tyskland | Ingen kommentarer

Stena Lines ferger er mye mer enn bare danskebåten.

De fleste vet at Stena Lines ferge fra Oslo til Frederikshavn gir den perfekte starten på Danmarksturen, enten turen går til LEGOLAND® eller fra kro til kro. Men visste du at Stena Line også har 21 andre fergeruter rundt om i Europa?

En fergetur kan gi dere en tjuvstart på bilferien, og dere kan forflytte dere raskt fra sted til sted. Bruk mindre tid i bilen, og mer tid på spennende opplevelser. Vi tok en prat med Aud J. Bengtsson i Sembo.no for å loppe henne for de beste tipsene rundt Stena Lines rutenett, og hun hadde mange.

Bilde av fargerike bygg.

Opplev Jylland og LEGOLAND®

En mulighet er å kjøre nedover i Danmark fra Frederikshavn, oppleve Jylland og LEGOLAND® , og deretter kjøre til Grenå og ta fergen over til Varberg sør for Gøteborg. Både Grenå og Varberg er sjarmerende byer vel verdt et besøk. I Varberg kan dere for eksempel vandre langs den vakre strandpromenaden fra festningen til kallbadhuset som ligger på en pir midt i byen.

Alternativt går det en rute fra Frederikshavn til Gøteborg, der et besøk i Liseberg er obligatorisk for barnefamilier. I tillegg er byen full av andre spennende opplevelser og gode shoppingmuligheter.

Ta turen innom Tyskland

En annen mulighet er å kjøre videre sørover fra Jylland, og inn i Tyskland. Et tips er å følge Østersjøen til den gamle hansabyen Rostock. Opplev den historiske gamlebyen og lange flotte sandstrender. Ta ferge derfra til Trelleborg i Sverige, og ta et stopp i Gøteborg på vei hjem.

Enten dere starter eller ender opp i Frederikshavn, er det et tips å få med seg en natt eller to på opplevelseshotellet The Reef. Her kan hele familien leke seg i det tropiske badelandet og nyte god mat i barnevennlige omgivelser.

The Reef – et annerledes familiehotell

Fergeferie til Sverige og Polen

Det er også mulig å starte ferien med å kjøre gjennom Sverige, og ta ferge fra Karlskrona til Gdynia i Polen. Da får du oppleve det fineste Sverige har å by på med et Skåne som er gult av rapsfelt. Dere kan gjerne sette av tid til å ta inn på et Spahotell. Deretter kan dere oppleve den fantastiske polske rivieraen med nydelige strender, god mat og et helt annet prisnivå enn vi er vant til her hjemme.

En annen rute går fra Trelleborg i Sør-Sverige til Sassnitz som ligger på den tyske halvøya Rügen. Dette er en tysk feriefavoritt, og du kan blant annet oppleve vakker natur, termalbad og spennende, gammel historie. Tips: Her er det også veldig fint å sykle, og øya har 1900 soltimer i året.

Opplev Europa

Vil dere lenger sør i Europa, men synes det blir langt å kjøre? Kjør til Gøteborg og ta fergen til Kiel. Da er dere allerede et godt stykke på vei, enten dere skal på bilferie i Tyskland eller vil kjøre helt ned til Middelhavet. Cruise nedover på de fine motorveiene, så er dere fremme før dere vet ordet av det. I tillegg til en hyggelig fergetur, er prisen på denne fergen også veldig behagelig.

En annet tips er å kjøre fra Kiel til Rotterdam, og ta båt over til Harwich i England fra Hoek van Holland. Derfra kan dere kjøre videre på den engelske landsbygda, og til og med ta båt videre til Irland og derfra til Skottland. Det blir noe ganske annet en den typiske helgeturen til London med fly.

Når du skal planlegge bilferien, er det et godt tips å prøve Roadtrip-funksjonen på Sembo.no. Den lar deg legge inn alle stedene du vil besøke, og gir deg komplett veibeskrivelse i tillegg til tips om overnattingssteder på hvert sted.

 

Er du klar for en tur til Tyskland går turen enten med bil gjennom Danmark fra Frederikshavn eller med ferge fra Sverige:

  • Gøteborg – Kiel
  • Trelleborg – Rostock

 

Nysgjerrig på Polen og resten av Baltikum? Mulighetene er mange:

  • Karlskrona – Gdynia
  • Travemünde – Liepaja
  • Travemünde – Ventspils
  • Nynäshamn – Ventspils

 

Dette er et gammelt innlegg. Linjen Oslo-Frederikshavn-linjen seiler ikke lenger.