Shopping og uteliv i Polens riviera

Polen | Ingen kommentarer

Polens riviera, bestående av Sopot, Gdansk og Gdynia, er kjent for sine kilometerlange hvite strender. Det raskt voksende området har også et yrende uteliv og shoppingmuligheter, noe som gjør det til en perfekt helgedestinasjon om våren.

Dessuten er det billig – i alle fall omtrent halve prisen sammenliknet med hjemme i Norge. Vi har samlet de beste tipsene for deg som både er i humør for shopping og fest.

Shopping på Centrum Riviera

Elegant innredning og arkitektur som minner om den franske rivieraen – enkelt og elegant. På Centrum Riviera finner du 250 butikker fordelt på 70 000 kvadratmeter, bare et steinkast unna fergeterminalen i Gdynia.

På kjøpesenteret finner du både butikker og merker som finnes hjemme i Norge. Blant annet KappAhl, Cubus, H&M og Pandora, samt polske varemerker som Reserved, Mohito, Lavard, Simple, Sinsay, og mange andre. Her finnes også Sentral-Europas største Nike-butikk på over 400 kvadratmeter. Midt i alt dette – 35 stemningsfulle restauranter og kafeer å velge mellom.

Det er ikke bare shopping som gjelder på Centrum Riviera. Her er det barnefamilier som settes i høysetet, og hvordan de bruker tiden sin her. Og senteret er spesielt tilrettelagt for de yngste i familien med ulike arrangementer. Det er for eksempel egne teaterforestillinger hver måned, og dette er blitt en fast tradisjon. Skuespillere fra hele Pommern både lærer og underholder unge sinn direkte fra rivieras scene som er en del av Kids Club (et program for familier med barn). De som ønsker ytterligere underholdning kan komme til «den sosiale veggen» i førsteetasje hvor du kan tegne, spille spill og andre morsomme aktiviteter.

Test utelivet i byen som aldri sover

I Sopot er det het utelivsstemning året rundt. Når helgen nærmer seg trekker som regel de fest- og danselystne mot den berømte strandpromenaden i Sopot og gågaten i Monte Casinmo, som sies å være selve kjernen når det kommer til uteliv.

Og her, på Monte Casio, er mulighetene mange! Vil du danse til levende musikk? Da kan du dra til Galleri 63. Du som foretrekker diskomusikk vil heller ikke bli skuffet når du vandrer langs promenaden. Her finnes nemlig flere klubber med fargerike drinker og gladmusikk. Et besøk på «Den selskapssyke måken» (Mewa Towarzyska) er noe du bare må få med deg! Her fylles de trange gangene med festlystne mennesker som danser til R’N’B, hip hop og klassiske hits fra den tiden hvor du gikk på ordentlig disko.

Når vi først er inne på emnet diskoklubber er du nesten nødt til å få med deg den legendariske klubben SPATiF. For et halvt århundre siden samlet klubben et virrvar av kunstnere fra alle bakgrunner. Her er du garantert en avslappende atmosfære. Den samme atmosfæren finner du også på nattklubben Wtedy ved Kosciuszkogatan, like ved jernbanestasjonen. Denne klubben, som opprinnelig kun var ment for de lokale, har blitt et veldig populært sted – også hos turistene. Dette er en klubb for folk rundt trettiårene (24 års aldersgrense) som er på jakt etter rolige feststemning i helgene.

Kunne du tenke deg en tur til Polen? Se fergeruter